הוראות הכנה
מרכיבים
2 כפות שמן זית
1 כף סוכר שטוחה
750 גרם בצלים קלופים ופרוסים לטבעות דקות (5 בצלים גדולים)
1 כוס יין לבן יבש
7 6 כוסות מרק זך פרווה
מלח, פלפל שחור
להגשה:
1 שן שום חצויה
8 6 פרוסות בגט מיובשות לצנימים בתנור
כמה טיפות שמן זית
גבינה צהובה מגוררת - בארוחה חלבית
אופן ההכנה
1. בסיר בשטוח ממיסים שמן זית וסוכר ומבשלים את הבצל תוך עירבוב על אש נמוכה מאוד בסיר מכוסה (כ- 20 דקות).
2. מוסיפים את היין ומביאים לרתיחה. מבשלים על אש בינונית בסיר לא מכוסה, עד שמרבית הנוזל מתאדה.
3. מוסיפים את המרק, מביאים לרתיחה ומבשלים עוד כ- 10 דקות על אש נמוכה. מתקנים התיבול.
4. להגשה חלבית: יוצקים את המרק למנות אישיות מניחים במרכז כל צלחת בגט קלוי מרוח בשום. בוזקים גבינה צהובה מגוררת ומכניסים מספר דקות מתחת לגריל עד שהגבינה נמסה וזהובה ומגישים מיד.
מגיש:
מקור: אתר מועצת הירקות
שתף את המתכון