הוראות הכנה
מרכיבים
קילוגרם בצל
250 מיליליטר שמנת מתוקה
3 כפות קמח
2 כפות פפריקה מתוקה
300 מיליליטר יין לבן חצי יבש
2 כפיות אגוז מוסקט
2 כפיות אבקת מרק עוף
200 גרם גבינה צהובה, מגורדת
4 יחידות לחם לבן, פרוסות
2 יחידות שן שום
לפי הטעם מלח
לפי הטעם פלפל שחור
אופן ההכנה
1.חותכים את הבצל לחצי ואז לחתוך לפרוסות.
2.משחימים את הבצל בסיר על חום בינוני עם מעט שמן עד שהבצל נהיה שקוף.
3.מוסיפים את הפפריקה המתוקה ומערבבים במשך 2 דקות.
4.מוסיפים את הקמח ומערבבים עוד 2 דקות, במידת הצורך יש להוסף שמן לסיר.
5.מוסיפים 1.5 ליטר מים את כל התבלינים, שמנת מתוקה והיין.
6.מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש לאש נמוכה ביותר.
7.מבשלים במשך 45 דקות ,מוסיפים מלח פילפל לפי הטעם.
בזמן הבישול כדאי לערבב כל 10 דקות.
* אופן הכנת הקרוטונים:
1.חותכים את הלחם לקוביות
2.מחממים תנור ל200 מעלות
3.משמנים תבנית לוסיף את הלחם
4.קוצצים את השום ולערבב עם הלחם בתנור
5.אופים כ 10 דקות.
* אופן ההגשה:
בצלחת מרק יש להניח חופן קרוטונים+חופן גבינה צהובה מגורדת, ולצקת את המרק החם.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון