הוראות הכנה
מרכיבים
3 בצלצלי שאלוט קצוצים
3 בצלים גדולים קצוצים
1 שן שום קצוצה
200 מ"ל יין לבן (ככוס)
50 גרם חמאה
½1 כוסות ציר בקר חום
4 פרוסות באגט
4 פרוסות נדיבות של גבינת כבשים קשה ושמנה
4 נתחים נדיבים של גבינת רוקפור
מלח ופלפל
אופן ההכנה
ממיסים את החמאה בסיר גדול וכבד על אש נמוכה. מאדים את הבצל בחמאה תוך כדי ערבוב כעשרים עד עשרים וחמש דקות לקבלת גוון חום. שימו לב כי הצבע של הבצל בשלב זה יקבע את צבעו הסופי של המרק. מוסיפים את השום ומערבבים. מוסיפים את היין ומבשלים על שף רתיחה תוך ערבוב כעשר דקות. מוסיפים את הציר ומעט מלח ופלפל ומבשלים על אש נמוכה (עם ערבוב מדי פעם) כחצי שעה.
מניחים את גבינת הכבשים על פרוסות הבאגט וקולים בתנור. יוצקים לקערית אישית 2 מצקות מרק. מניחים במרכז מעט רוקפור ומעל את פרוסת הבאגט הקלויה. מגישים מייד.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון