הוראות הכנה
מרכיבים
2 ק"ג בצל, רצוי סגול, פרוס דק
4 כפות חמאה
1 כף שמן
1 כפית מלח
¼ - ½ כפית סוכר(עוזר בהשחמת הבצל)
3 כפות קמח
2 ליטר ציר בקר
½ כוס יין לבן יבש
מלח, פלפל שחור טחון
1 כף חומץ בלסמי
3-4 כפות ברנדי/קוניאק
להגשה:
טבעות קלויות של בגט
גבינה צהובה מגוררת-"פרמזן" או "גרוייר "
אופן ההכנה
לחמם בסיר גדול 4 כפות חמאה עם כף שמן, לטגן את הבצל הקצוץ, בסיר מכוסה.
אחרי 15 דקות, להסיר את המכסה, להגביר את האש לבינונית, להוסיף, תוך ערבוב, את
כפית מלח ומעט סוכר. לבשל תוך ערבוב ,מדי פעם, במשך כ-60-40 דקות עד שהבצל מקבל צבע חום-זהוב.
להוסיף תוך ערבוב 3 כפות קמח, ולבשל עוד 3-4 דקות.
להוריד מהאש ולהוסיף את ציר הבקר ו-½ כוס יין ולתבל במלח ופלפל.
לבשל כאשר הסיר מכוסה חלקית, על אש קטנה, במשך 40-30 דקות.
להוסיף כף חומץ בלסמי ולתקן תיבול.
לפני ההגשה , לחמם המרק ולהוסיף 3-4 כפות ברנדי.
להניח בכל צלחת הגשה, טבעות קלויות של בגט ולמזוג מעליהן מרק.
להגיש מיד. כל סועד מוסיף גבינה צהובה מגוררת.
מגיש:
מקור: שמני
שתף את המתכון