חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


מרק בצל של שרי אנסקי
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מרק צרפתי מיוחד. יחסית, הכנה ובשול ממושך- התוצאה - מעדן חגיגי.
מרק בצל של שרי אנסקי
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מרק צרפתי מיוחד. יחסית, הכנה ובשול ממושך- התוצאה - מעדן חגיגי.
הוראות הכנה
מרכיבים
5-6 בצלים בינוניים
75 גרם חמאה
2 כפות שמן תירס או חמניות
3 כפות קמח
2 ליטר מרק צח
2-3 כוסות יין לבן
½ כוס פורט (לא הכרחי אבל מוסיף המון)
פלפל שחור טחון
מעט שמן זית
באגט פרוס לפרוסות
¾ כוס גבינת "גרוייר", "פרמזן" או גבינה צהובה אחרת
אופן ההכנה
מקלפים את הבצלים ופורסים לפרוסות דקות.
ממיסים בסיר גדול את החמאה ב- 2 כפות שמן.
מכניסים את הבצל ומטגנים על אש קטנה עד שהוא הופך שקוף ומתרכך, אבל לא יותר מזה.
מוסיפים את הקמח ומערבבים, מוסיפים את המרק, יין, פורט, פלפל שחור.
מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים 40-50 דקות.
מורחים תבנית בשמן זית, מפזרים את פרוסות הבגט ואופים עד שהן משחימות.
טועמים את המרק ומוסיפים מלח ופלפל, אם צריך.
מדליקים את הגריל בתנור. יוצקים את המרק לקערות מרק עמוקות, מכסים בפרוסות הקלויות, מפזרים גבינה, מעמידים על תבנית ומכניסים לתנור עד שהגבינה משחימה ונמסה.
מגישים ממש מיד.
מגיש: amitsur
מקור: שרי אנסקי
שתף את המתכון