הוראות הכנה
מרכיבים
5-6 בצלים בינוניים
75 גרם חמאה
2 כפות שמן תירס או חמניות
3 כפות קמח
2 ליטר מרק צח
2-3 כוסות יין לבן
½ כוס פורט (לא הכרחי אבל מוסיף המון)
פלפל שחור טחון
מעט שמן זית
באגט פרוס לפרוסות
¾ כוס גבינת "גרוייר", "פרמזן" או גבינה צהובה אחרת
אופן ההכנה
מקלפים את הבצלים ופורסים לפרוסות דקות.
ממיסים בסיר גדול את החמאה ב- 2 כפות שמן.
מכניסים את הבצל ומטגנים על אש קטנה עד שהוא הופך שקוף ומתרכך, אבל לא יותר מזה.
מוסיפים את הקמח ומערבבים, מוסיפים את המרק, יין, פורט, פלפל שחור.
מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים 40-50 דקות.
מורחים תבנית בשמן זית, מפזרים את פרוסות הבגט ואופים עד שהן משחימות.
טועמים את המרק ומוסיפים מלח ופלפל, אם צריך.
מדליקים את הגריל בתנור. יוצקים את המרק לקערות מרק עמוקות, מכסים בפרוסות הקלויות, מפזרים גבינה, מעמידים על תבנית ומכניסים לתנור עד שהגבינה משחימה ונמסה.
מגישים ממש מיד.
מגיש:
מקור: שרי אנסקי
שתף את המתכון