הוראות הכנה
מרכיבים
3 גבעולי ברוקולי בינוניים חתוכים ומופרדים לפרחים
200 גרם פרחי כרובית
100 גרם פטריות שמפיניון
½ בצל בינוני
2 שיני שום קצוצות
1 מיכל שמנת מתוקה
100 גרם חמאה
100 גרם גבינת רוקפור מפוררת
75 גרם גבינת סנט פולו מפוררת
מלח ופלפל
מעט גבינת קשקבל מגוררת
אופן ההכנה
בסיר ממיסים ¾ מכמות החמאה. מוסיפים את הבצל ומקפיצים עד שנהיה שקוף. מוסיפים את השום ושוב ממשיכים להקפיץ. מוסיפים את הברוקולי, הכרובית והפטריות ומערבבים היטב ביחד מוסיפים ככוס מים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומכסים את הסיר. מבשלים כך כרבע שעה. מעבירים את תכולת הסיר למעבד מזון ומעבדים עד לקבלת מעין מחית במרקם אחיד. מחזירים לסיר ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומוסיפים את השמנת ומעט מלח ופלפל. מערבבים היטב ומוסיפים את גבינת הרוקפור ואת הסנט פולו. מבשלים ביחד עד שכל הגבינות נמסו. מוסיפים את החמאה הנותרת וממיסים גם. מורידים מהאש.
מגישים חם עם גבינת קשקבל מעל.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון