הוראות הכנה
מרכיבים
½ קילו בשר בקר למרק (קשתית עם עצם ) חתוך בין העצמות
4 גזרים קלופים לפרוס לעגולים גדולים
חתיכה דלעת ללא קליפה חתוכה לפרוסות
1 בצל חתוך לרבעים
2 קישואים עם הקליפה לחתוך לעיגולים פרוסות גדולות
3 תפו"א בנוני לקלוף ולחתוך לקוביות גדלות
¼ כרוב לבן חתוך לפלחים
½ שורש סלרי חתוך לפלחים דקים
4-5 גבעול של סלרי ללא העלים חתוכים לרבעים
4-5 שיני שום
2 עלי דפנה
4 גרגרי פלפל אנגלי
1 קופסה של גרגרי חומוס מסונן,או גרגרי חומוס של סנפרוסט.
צרור שמיר,כוסברה,ופטרוזליה קשורים
לטעם: כורכום,מלח, אבקת כוסברה , אבקת פלפל אנגלי טחון ,פלפל שחור,אבקת מרק בטעם עוף.
קצת שמן קנולה או זית
מי ברז לפי גודל הסיר
אופן ההכנה
מחממים את שמן ומטגנים את הבשר עד שהוא אטום מכל הכיוונים לא להשחים.
מוסיפים את הירקות ומערבבים .מוסיפים מים לכיסוי כל המרכיבים כ-¾ מהסיר
להרתיח על אש גבוה כשהמרק רותח לנקות מלמעלה את הקצף
להוסיף את התבלינים והירק למרק , ולהמשיך לבשל
על אש קטנה עם מכסה מכוסה חלקית.
מידי פעם להשגיח שיש מספיק מים במידת הצורך להוסיף מים רותחים בלבד.
מגיש:
מקור: ישראלי
שתף את המתכון