חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


מרק בשר תימני
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מרק תימני עוף/בשר/רגל זהה באופן ההכנה משתנה רק לפי הבשר שבו.
מרק בשר תימני
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מרק תימני עוף/בשר/רגל זהה באופן ההכנה משתנה רק לפי הבשר שבו.
הוראות הכנה
מרכיבים
½1 ק"ג חזה או אסאדו או שריר** טרי** לבקש מהקצב את הבשר הטוב שיש לו לבישול מרק
אני מחזיק בשר עם עצמות בשביל להוסיף טעם למרק (לא חייבים) חתוך לקוביות
½2 ליטר מים
6 שיני שום (אפשר יותר למי שאוהב)
1 בצל גדול חתוך לשניים
5-7 הל שלם טרי
3 כפות חויאג' מרק משובח
מלח
פפריקה אדומה למי שאוהב
אבקת מרק בשר
חצי צרור כוסברה
תפו"א
גזר
אופן ההכנה
מרתיחים את הבשר והעצמות בתוך המים מסלקים את הקצף עד שאין יותר לכלכוך.
מוסיפים את הבצל, שיני השום ואת ההל השלם.
מנמיכים את הלהבה לבינונית וממשיכים לבשל כ-½ שעה נוספת
מוסיף את החואיג מרק, הצבע של המרק צריך להיות כהה צהבהב במידה וחסר להוסיף חואיג מרק.
במקביל מבשלים את תפו"א והגזר בסיר נפרד ( העמילן שבתפו"א משנה את טעם המרק ולכן מבשלים בנפרד) ומוסיפים כפית חאויג.
מוסיפים מלח למרק, כף פפריקה ,למי שרוצה ואוהב (לא חובה)
ממשיכים לבשל עוד כ-½ שעה (מי שרוצה יכול לקצר את זמן הבישול בסיר לחץ)
בודקים את הבשר אם הוא רך.
מוסיפים מלח ואבקת מרק בשר, חצי צרור כוסברה וממשיכים לבשל עוד ¼ שעה.
בהגשה לוקחים גזר ותפו"א מהסיר השני מוסיפים מעל.
בתאבון!
מגיש: גששבלש
מקור: אבא
שתף את המתכון