הוראות הכנה
מרכיבים
½1 ק"ג חזה או אסאדו או שריר** טרי** לבקש מהקצב את הבשר הטוב שיש לו לבישול מרק
אני מחזיק בשר עם עצמות בשביל להוסיף טעם למרק (לא חייבים) חתוך לקוביות
½2 ליטר מים
6 שיני שום (אפשר יותר למי שאוהב)
1 בצל גדול חתוך לשניים
5-7 הל שלם טרי
3 כפות חויאג' מרק משובח
מלח
פפריקה אדומה למי שאוהב
אבקת מרק בשר
חצי צרור כוסברה
תפו"א
גזר
אופן ההכנה
מרתיחים את הבשר והעצמות בתוך המים מסלקים את הקצף עד שאין יותר לכלכוך.
מוסיפים את הבצל, שיני השום ואת ההל השלם.
מנמיכים את הלהבה לבינונית וממשיכים לבשל כ-½ שעה נוספת
מוסיף את החואיג מרק, הצבע של המרק צריך להיות כהה צהבהב במידה וחסר להוסיף חואיג מרק.
במקביל מבשלים את תפו"א והגזר בסיר נפרד ( העמילן שבתפו"א משנה את טעם המרק ולכן מבשלים בנפרד) ומוסיפים כפית חאויג.
מוסיפים מלח למרק, כף פפריקה ,למי שרוצה ואוהב (לא חובה)
ממשיכים לבשל עוד כ-½ שעה (מי שרוצה יכול לקצר את זמן הבישול בסיר לחץ)
בודקים את הבשר אם הוא רך.
מוסיפים מלח ואבקת מרק בשר, חצי צרור כוסברה וממשיכים לבשל עוד ¼ שעה.
בהגשה לוקחים גזר ותפו"א מהסיר השני מוסיפים מעל.
בתאבון!
מגיש:
מקור: אבא
שתף את המתכון