הוראות הכנה
מרכיבים
3 בצלים בינוניים קצוצים
6 שיני שום קצוצות
4 כפות שמן לטיגון
1 קילו בשר בקר חתוך לקוביות 2X2 ס"מ
קבנוס חתוך לעיגולים
½ ק"ג צלעות מעושנות
3 גזרים חתוכים
¾ קילו תפוחי-אדמה חתוכים לקוביות קטנות.
קופסה קטנה של רסק עגבניות
4 כפות אבקת מרק עוף
3 ליטר מים
תבלינים: פפריקה מתוקה וחריפה בכמות נדיבה , פלפל שחור.
ללחם:
1/2 ק"ג קמח לבן
1/2 ק"ג לחם מלא
2 כפות שמרים יבשים
1 כף סוכר
1 כפית מלח
כ-3 כוסות מים (פשוט להרגיש את הבצק)
אופן ההכנה
1.מטגנים את הבצל והשום בשמן עד שמזהיב
2.מוסיפים את בשר הבקר מטגנים היטב מכל הצדדים.
3.מוסיפים את הקבנוס ואת הצלעות
4.מפזרים תבלינים פלפל ופפריקה מתוקה וחריפה ומוסיפים את המים לאט לאט.
5.מביאים לרתיחה, ומוסיפים תוך כדי בחישה את רסק העגבניות ואת אבקת המרק.
6.ממשיכים בבישול על אש קטנה כשעתיים עד שהבשר מתרכך.
מוסיפים את הגזר ואת תפו"א מביאים שוב לרתיחה ומוסיפים לבשל ע אש קטנה עד שהכל מתרכך
להכנת הלחם הביתי -
ללחם:
1.לנפות את הקמח קערת מיקסר ולערבב את כל המרכיבים היבשים לקערה.
2.להוסיף מים תוך כדי ערבוב וללוש כ-10 דקות, עד לקבלת בצק חלק וגמיש. מותר לשנות את כמות המים בזמן הלישה כדי לקבל בצק טוב (מזג אוויר וסוג הקמח)
3.לקמח קערה גדולה ולהניח בתוכה את הבצק לתפיחה של כ-30 דקות, או עד שיכפיל את נפחו (תלוי בטמפרטורה ובטריות השמרים). את הקערה לכסות במגבת רטובה.
4.בגמר הטפיחה לחבוט בבצק כדי להוציא ממנו את האוויר ולהוציא אותו מהקערה.
5.לחצות את הבצק לארבע ולעשות מכל חלק (כיכר בצק) ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפיה במרחקים גדולים האחד מהשני ולכסות שוב במגבת. ולהתפיח לעוד 30 דקות
6.כ-10 דקות לפני תום התפיחה להדליק את התנור (במצב טורבו) על חום 200 מ"צ.
7. לפני שמכניסים לתנור לחרוץ על חלקו העליון של הלחם X, בעזרת סכין חדה ומשוננת למרוח ביצהאו לפזר קמח יבש על הלחם
8. מכניסים לתנור בתחתיתו תבנית עם מים ולהכניס את תבנית הלחם לכ 40 דקות עד אשר הוא שחום קלות לבדיקת סיום האפיה באמצעות נקישה על תחתיתו שמניבה צליל חלול עמום. אבל לא מזיק להציץ קודם ולבחון את הצבע.
9.מוציאים את הלחם לרשת לקירור לחם החדר
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון