חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


מרק גזר
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מרק גזר
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
500 גר' גזר
1 בצל גדול
60 גר' חמאה
1 כף קמח
5 כוסות מרק ירקות צח
3/4 כוס שמנת מתוקה
מלח, פלפל
עירית לעיטור
אופן ההכנה
קולפים את הגזרים. חותכים את הגזרים והבצל לפרוסות דקות.
מחממים את החמאה בסיר גדול, מוסיפים את הגזר והבצל, ומערבבים תוך בישול על אש קטנה עד שהבצל רך.
מוסיפים את הקמח ומערבבים. מסירים מהאש, מוסיפים את המרק, ומערבבים לתערובת אחידה. מחזירים לאש ומבשלים על אש קטנה עד שהמרק רותח ומתעבה. מכסים את הסיר ומבשלים על אש קטנה עוד 25 דק' או עד שהגזר רך.
מעבירים למעבד מזון ומעבדים לתערובת חלקה.
מחזירים את המרק לסיר, מוסיפים את השמנת המתוקה, מלח ופלפל ומחממים היטב תוך בחישה.
מגישים בעיטור עירית קצוצה.
מגיש: mellow
מקור: בישול עולמי
שתף את המתכון