חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


מרק גזר ועדשים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מרק גזר ועדשים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
5 גזרים גדולים, חתוכים לגפרורים
1 כוס עדשים אדומות
1/4 כוס שמן זית
2 בצלים גדולים, קצוצים
2 פלפלים אדומים, קצוצים
4 שיני שום כתושות
8 כוסות מרק עוף חם מאוד
1 כף זרעוני כוסברה, כתושים
1 כפית כמון
קורט כורכום
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
פלפל שחור גרוס לפי הטעם
אופן ההכנה
1. מחממים את שמן הזית בסיר גדול למרק.
מטגנים את הגזר והפלפלים ומטגנים תוך ערבוב במשך 20 דקות. מוסיפים את השום ומטגנים עוד 2 דקות.
2. מוסיפים את העדשים ומערבבים. יוצקים את מרק העוף ומערבבים. מנמיכים את האש, מוסיפים את זרעוני הכוסברה, הכמון, הכורכום, מלח ופלפל שחור ואדום לפי הטעם.
מבשלים על אש קטנה 30 דקות.
3. מעבירים את המרק לבלנדר ומערבלים לקבלת מחית. מחזירים לסיר ומחממים כ- 5 דקות נוספות.
4. יוצקים לקערות אישיות, מקשטים בפטרוזליה קצוצה ומגישים.
מגיש: mellow
מקור:
שתף את המתכון