הוראות הכנה
מרכיבים
5 גזרים גדולים, חתוכים לגפרורים
1 כוס עדשים אדומות
1/4 כוס שמן זית
2 בצלים גדולים, קצוצים
2 פלפלים אדומים, קצוצים
4 שיני שום כתושות
8 כוסות מרק עוף חם מאוד
1 כף זרעוני כוסברה, כתושים
1 כפית כמון
קורט כורכום
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
פלפל שחור גרוס לפי הטעם
אופן ההכנה
1. מחממים את שמן הזית בסיר גדול למרק.
מטגנים את הגזר והפלפלים ומטגנים תוך ערבוב במשך 20 דקות. מוסיפים את השום ומטגנים עוד 2 דקות.
2. מוסיפים את העדשים ומערבבים. יוצקים את מרק העוף ומערבבים. מנמיכים את האש, מוסיפים את זרעוני הכוסברה, הכמון, הכורכום, מלח ופלפל שחור ואדום לפי הטעם.
מבשלים על אש קטנה 30 דקות.
3. מעבירים את המרק לבלנדר ומערבלים לקבלת מחית. מחזירים לסיר ומחממים כ- 5 דקות נוספות.
4. יוצקים לקערות אישיות, מקשטים בפטרוזליה קצוצה ומגישים.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון