הוראות הכנה
מרכיבים
1/2 ק"ג עצמות בקר או 1/2 ק"ג אסאדו
2 גזרים
1 כרישה
1 שורש סלרי
1 כוס (כ-250 גרם) גריסים
3 גבעולי פטרוזיליה
1 עלה דפנה
2 ענפי קורנית
מלח, פלפל שחור
50 גרם פטריות יער מיובשות
1 כף שמיר קצוץ
אופן ההכנה
1.שוטפים את העצמות או האסאדו. קולפים את הגזרים, מנקים את הכרישה
וקולפים את שורש הסלרי. מוסיפים לסיר יחד עם הגריסים.
2.קושרים את הפטרוזיליה, עלה הדפנה והקורנית לצרור ומניחים בסיר. מוסיפים
כ-2 ליטר מים, מתבלים במלח ופלפל ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה,
מכסים את הסיר ומבשלים כשעתיים וחצי.
3. משרים את הפטריות במים חמים. מוציאים מהמרק המבושל את העצמות, הירקות
וצרור עשבי התיבול ומסלקים אותם. שוטפים את הפטריות המושרות ומוסיפים
למרק. מבשלים עוד כ-30 דקות. מסירים מהלהבה.
4.רצוי לצנן את המרק לחלוטין במקרר ולהגישו אחרי שמחממים מחדש. אם יש
צורך, מוסיפים למרק עוד מעט נוזלים. מפזרים את השמיר מעל המרק ממש לפני
ההגשה.
מגיש:
מקור: יורי
שתף את המתכון