הוראות הכנה
מרכיבים
1 בצל פרוס
1 דלורית קלופה, ללא גרעינים, חתוכה לקוביות
1 גזר קלוף ופרוס גס
2 שיני שום פרוסות
1 מיכל שמנת מתוקה
75 גרם חמאה
1 כף אבקת מרק בצל
מלח ופלפל
מעט טימין מיובש
אופן ההכנה
בסיר ממיסים את החמאה. מאדים בחמאה את הבצל עד שנהיה שקוף. מוסיפים את הדלורית, הגזר והשום ומטגנים ביחד עד שהבצל מתחיל להזהיב. מוסיפים מעט מלח ופלפל, אבקת מרק בצל ומים כדי שלושת רבעי גובה הסיר. מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש. מבשלים כך כעשרים דקות - עד שהדלורית מתרככת. מעבירים למעבד מזון ומעבדים למחית חלקה (אפשר לבצע פעולה זו פעמיים אם לא נכנס הכל בפעם אחת). מחזירים לסיר, על אש נמוכה, מוסיפים את השמנת המתוקה, מערבבים היטב. מבשלים על סף רתיחה (בעבוע קל ביותר) במשך חמש דקות.
מוזגים לצלחות הגשה ומפזרים במרכז כל צלחת מעט עלי טימין מיובש.
מגישים חם.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון