הוראות הכנה
מרכיבים
1 סלק מגורר
1 דלעת קטנה (דלועית)
1 בצל קטן קצוץ
1 תפוח אדמה קטן קצוץ
1 גזר קטן קצוץ
חופן שמיר קצוץ
מעט שמן לטיגון
1 כפית חוויאג' למרק
1 כף אבקת מרק עוף
מלח ופלפל
מעט שמן לטיגון
אופן ההכנה
בסיר מחממים את השמן. מטגנים קלות את הבצל ומוסיפים את הגזר, תפוחי האדמה והסלק. מטגנים ביחד כדקה ומוסיפים 1 ליטר מים. מוסיפים את אבקת המרק, החוויאג' והשמיר, מערבבים ומביאים לרתיחה. בינתיים פותחים את הדלעת מלמעלה (כמו מעין מכסה) ומוציאים את תכולתה בעזרת כף פריזאית. את הגרעינים זורקים ואילו את כדורי הדלעת מוסיפים למרק. מנמיכים את האש, מוסיפים עוד כוס מים, מכסים ומבשלים כחצי שעה. לאחר רבע שעה מניחים את הדלעת שנותרה (מעין "צלחת" עמוקה העשויה מדלעת) ברשת מעל המרק לאידוי. לאחר חצי שעה של בישול מתקנים תיבול על ידי מלח ופלפל.
מגישים חם בתוך הדלעת המאודה.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון