הוראות הכנה
מרכיבים
3 כפות שמן קנולה
1 בצל קצוץ
1 שורש סלרי קצוץ
1 כרישה פרוסה דק
1 ק"ג דלעת מנוקה וחתוכה לקוביות
1 גזר בינוני קלוף וחתוך לקוביות
1 עלה דפנה,
למון גראס (בערך 5 עלים)
1 ס"מ ג'ינג'ר טרי מגורר
כמה פיסות גלנגל (סוג של ג'ינג'ר עם ארומה לימונית - להשיג במכולות סיניות)
5 עלים של כפיר ליים (להשיג במכולות סיניות)
4 כוסות מים
1 כוס חלב קוקוס
מעט פלפל אדום חריף
מלח
אופן ההכנה
1. מחממים את השמן בסיר ומזהיבים את הבצל, הכרשה ושורש הסלרי.
2. מוסיפים את הדלעת והגזר ומזהיבים עוד מספר דקות.
3. מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה. מוסיפים את התבלינים והעשבים ומבשלים על להבה בינונית עד שהירקות רכים.
4. מוציאים את העשבים, מוסיפים את חלב הקוקוס וטוחנים הכל לקרם חלק במעבד מזון.
5. להגשה קולים את האגוזים והקוקוס וזורים על המנה.
מגיש:
מקור: דנה שיין
שתף את המתכון