הוראות הכנה
מרכיבים
1 זנב מנוקה וחתוך
1 בצל
½ חבילה שועית לבנה לאחר השרייה או מהמקפיא
4 גזר קלוף חתוך לטבעות של חצי ס"מ
4-5 גבעולי סלרי
3-4 תפו"א קלופים וחתוכים לרבעים או קוביות גדולות
1קופסא רסק עגבניות (קופסא בינונית כ-2 קטנות)
3 -4 כפות אבקת תבלין חוואיג' למרק
3-4 שני שום, קלופים קצוצים
2-3 כפות אבקת מרק בטעם עוף
פפריקה, מלח, פלפל שחור לפי הטעם ,
לימון פרסי (לא חובה) מלח לימון לפי הטעם
מים
אופן ההכנה
להרתיח מים עם הבשר להסיר את הקצף מלמעלה לאחר ההרתחה
להוסיף את כל השאר, תבלינים לפי הטעם
להוסיף מים רותחים במידת הצורך.
לבשל לאחר ההרתחה עוד כ-3 שעות עד שהבשר רך (אפשר לבשל בסיר לחץ בחצי מהזמן)
אפשר להגיש עם חצי לימון ליד או חילבה מוקצף מעורבב עם עלי כוסברה ולימון.
מגישים גם חלה או פיתות .
אפשר לשים פפריקה חריפה או סחוג חריף.
מגיש:
מקור: אישי
שתף את המתכון