הוראות הכנה
מרכיבים
רבע כוס שמן זית
בצל קצוץ דק
גבעול סלרי קצוץ
גזר קטן חתוך לקוביות
עלים מ-2 ענפי רוזמרין קצוצים דק
6 תפוחי אדמה בנוניים קלופים וחתוכים לרבעים
2 עגבניות קלופות וחתוכות לקוביות
2 כוסות(400 גרם)גרגרי חומוס קפואים
ליטר וחצי מים רותחים
מלח
פלפל
100 גרם פסטה קצרה
מעט שמן זית
גבינת פרמזן מגוררת
אופן ההכנה
מחממים רבע כוס שמן זית בסיר.מטגנים בצל קצוץ דק,גבעול סלרי קצוץ,גזר קטן חתוך לקוביות ועלים מ-2 ענפי רוזמרין קצוצים דק,עד שהבצל הופך שקוף.מוסיפים 6 תפוחי אדמה בנוניים קלופים וחתוכים לרבעים ו-2 עגבניות קלופות וחתוכות לקוביות.מטגנים כמה דקות.מוסיפים 2 כוסות(400 גרם)גרגרי חומוס קפואים וליטר וחצי מים רותחים,מתבלים במלח ובפלפל ומבשלים 30 דקות על להבה נמוכה בסיר מכוסה חלקית.מוצאים כרבע מכמות גרגרי החומוס שבסיר ושומרים בצד.מעברים את תכולת הסיר למערבל או למעבד מזון ומרסקים למרקם גס.מחזירים לסיר,מוסיפים את החומוס ששמרנו ו-100 גרם פסטה קצרה.מבשלים כ-7דקות נוספות.יוצקים לקעריות הגשה,מטפטפים מעט שמן זית ומפזרים גבינת פרמזן מגוררת על כל מנה.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון