הוראות הכנה
מרכיבים
1/2 ק"ג גרגירי חומוס יבשים
10 שיני שום
4 עגבניות קלופות, מגולענות וחתוכות לקוביות קטנות
פלפל יבש חריף
1/2 כף עלי טימין
1/2 כף עלי אורגנו
1/2 כפית עלי רוזמרין
1/2 כפית כמון
2 עלי מרווה טריים
שמן זית, מלח, פלפל
מיץ לימון
אופן ההכנה
1.משרים את החומוס במים במשך לילה.
2.מכניסים לסיר חומוס ומים. מביאים לרתיחה ומכבים את האש.
3.ממתינים 3/4 שעה, מסננים את גרגירי החומוס. מחזירים אותם לסיר. מכסים
במים טריים. מוסיפים שיני שום קלופות, 2 עלי מרווה ומביאים שום לרתיחה.
4.מבשלים עד שהגרגירים מתרככים. לפחות שעה ולעיתים אפילו שעתיים. תלוי
בטריות ובאיכות הגרגירים. (בסיר לחץ כשעה)
5.במחבת קטן מחממים שמן זית, מוסיפים פלפל חריף, רוזמרין, שיני שום
כשהשום מתחיל להזהיב, מסירים מהאש. (התיבול של כל שאר התבלינים נעשה
בזמן ההגשה)
6.מסננים את גרגירי החומוס ומפרידים מהנוזלים. שומרים בצד את נוזלי הבישול
וכוס וחצי גרגירים שלמים.
7.את השאר מעבירים למעבד מזון יחד עם תוכן המחבת. מעבדים את גרגירי החומוס
למרק סמיך וחלק. מוסיפים כוס ממי הבישול ששמרנו וחצי כוס שמן זית.
8.ממשיכים לעבד, אם המרק סמיך מדי, מוסיפים עוד ממי הבישול.
9.מתבלים במלח ופלפל. ההמלחה נעשית רק בשלב הזה ולא קודם. מוסיפים את
גרגירי החומוס שנותרו ומערבבים.
10.יוצקים את המרק לצלחות הגשה, מתבלים בקוביות עגבניות, עלי תימין עלי ,
אורגנו, מעט כמון וזולפים מעל שמן זית.
מגיש:
מקור: עצמי
שתף את המתכון