חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


מרק חומוס חורפי - מדהים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

זה טוב זה טעים זה בריא מחמם וממלא את הבטן טוב ליום שגרירי
מרק חומוס חורפי - מדהים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

זה טוב זה טעים זה בריא מחמם וממלא את הבטן טוב ליום שגרירי
הוראות הכנה
מרכיבים
1/2 ק"ג גרגירי חומוס יבשים
10 שיני שום
4 עגבניות קלופות, מגולענות וחתוכות לקוביות קטנות
פלפל יבש חריף
1/2 כף עלי טימין
1/2 כף עלי אורגנו
1/2 כפית עלי רוזמרין
1/2 כפית כמון
2 עלי מרווה טריים
שמן זית, מלח, פלפל
מיץ לימון
אופן ההכנה
1.משרים את החומוס במים במשך לילה.
2.מכניסים לסיר חומוס ומים. מביאים לרתיחה ומכבים את האש.
3.ממתינים 3/4 שעה, מסננים את גרגירי החומוס. מחזירים אותם לסיר. מכסים
במים טריים. מוסיפים שיני שום קלופות, 2 עלי מרווה ומביאים שום לרתיחה.
4.מבשלים עד שהגרגירים מתרככים. לפחות שעה ולעיתים אפילו שעתיים. תלוי
בטריות ובאיכות הגרגירים. (בסיר לחץ כשעה)
5.במחבת קטן מחממים שמן זית, מוסיפים פלפל חריף, רוזמרין, שיני שום
כשהשום מתחיל להזהיב, מסירים מהאש. (התיבול של כל שאר התבלינים נעשה
בזמן ההגשה)
6.מסננים את גרגירי החומוס ומפרידים מהנוזלים. שומרים בצד את נוזלי הבישול
וכוס וחצי גרגירים שלמים.
7.את השאר מעבירים למעבד מזון יחד עם תוכן המחבת. מעבדים את גרגירי החומוס
למרק סמיך וחלק. מוסיפים כוס ממי הבישול ששמרנו וחצי כוס שמן זית.
8.ממשיכים לעבד, אם המרק סמיך מדי, מוסיפים עוד ממי הבישול.
9.מתבלים במלח ופלפל. ההמלחה נעשית רק בשלב הזה ולא קודם. מוסיפים את
גרגירי החומוס שנותרו ומערבבים.
10.יוצקים את המרק לצלחות הגשה, מתבלים בקוביות עגבניות, עלי תימין עלי ,
אורגנו, מעט כמון וזולפים מעל שמן זית.
מגיש: מישאל_פומפיאנסקי
מקור: עצמי
שתף את המתכון