חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


מרק חומוס, כרישה וקציצות בקר
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מרק חומוס, כרישה וקציצות בקר
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
למרק:
300 גר' גרגירי חומוס מושרים לילה ומבושלים
1 תפוח אדמה בינוני מבושל ומקולף
3 כרישות בינוניות חתוכות דק
2 כפות שמן זית כתית מעולה
5 שיני שום פרוסות דק
מעט גרגירי קימל
גרגירי כוסברה
כמון
מלח
פלפל שחור טרי גרוס
½1-1 ליטר ציר ירקות
ענף רוזמרין
לקציצות:
½ קילו בשר פלדה טחון
1 ביצה
2 שיני שום קצוצות דק
50 גר' עגבניות מיובשות חתוכות לקוביות קטנות
עלים מענף בזיליקום
מלח
פלפל
שמן זית לעיטור
אופן ההכנה
הקציצות:
מערבבים בקערה את הבשר הטחון, הביצה, שיני השום הקצוצות, העגבניות המיובשות, הבזיליקום, מלח ופלפל. יוצרים מהתערובת קציצות קטנות. מטגנים עד להזהבה 10-15 דקות.
המרק:
מחממים שמן זית בסיר עם תחתית כבדה. מוסיפים את הכרישה, השום וענף הרוזמרין ומאדים מעט עד לשקיפות. מתבלים בגרגירי הקימל, כמון, גרגירי הכוסברה, מלח ופלפל שחור ומאדים מעט.
מוציאים את ענף הרוזמרין ומוסיפים את גרגרי החומוס, תפוח האדמה וציר הירקות (לפי מידת הסמיכות הרצויה) ומתבלים במלח ופלפל. מביאים לרתיחה ומבשלים כ- 10 דקות.
מוציאים כשליש מהתוכן ומניחים בצד לעיטור. טוחנים את המרק, משלימים טעם ומביאים לסמיכות הרצויה. מוסיפים למרק את הקציצות ואת גרגירי החומוס שהוצאנו וממשיכים לבשל כ- 5-10 דקות.
יוצקים לקערת מרק ומזליפים שמן זית.
מגיש: ליאןן
מקור:
שתף את המתכון