הוראות הכנה
מרכיבים
בשר בקר זרוע (מוזה) כ-1 ק"ג, מזה 1/2 ק"ג טחון ו1/2 ק"ג בקוביות של 2 ס"מ בערך.
ירקות: 1 בצל גדול קצוץ, 2 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות, 2 קישואים חתוכים לקוביות,
שורש כרפס חתוך לקוביות, נענע (חבילה), 3 לימונים,
תבלינים: 3 שיני שום, מלח, פלפל
שמן
אופן ההכנה
בסיר של 5 ליטר בערך, לשפוך מעט שמן, לטגן את הבצל שיהיה שקוף אבל לא ישחים, להוסיף את תפוחי האדמה, הקישואים והכרפס.
להוסיף את קוביות הבשר ולטגן מעט עד שישנו צבע.
להוסיף מים לגובה חצי סיר בערך, להוסיף הנענע הקצוצה, ליצור קציצות קטנות מהבשר הטחון המעורב עם מלח ופלפל ולזרוק לסיר, להוסיף השום הקצוץ, מלח ופלפל ולבשל שהבשר יתרכך.
לסחוט לסיר מיץ מהלימונים, שיהיה די חמוץ.
לבשל לפחות 1 שעה מאז הוספת הבשר.
להגיש עם אורז עגול לבן מבושל ומתובל במעט מלח.
מגיש:
מקור: סורי
שתף את המתכון