חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


מרק חמשת הפטריות
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מרק חמשת הפטריות
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
2 בצלים קצוצים לקוביות קטנות
50 גרם חמאה
חצי כוס פטריות שמפיניון פרוסות
חצי כוס פטריות פורטבלו פרוסות
5 פטריות שיטאקי פרוסות (שיטאקי הן פטריות קשיחות ככה שמומלץ לחתוך אותן לפרוסות דקות)
חצי כוס פטריות יער
חצי כוס פטריות שימג'י שלמות מופרדות
מלח ופלפל לפי הטעם
1 מיכל שמנת מתוקה
2 כפות מרק פטריות טבעי של קנור
1 ליטר מים
אופן ההכנה
בסיר גדול שבו נכין את המרק מטגנים את הבצלים בחצי מכמות החמאה עד להזהבה.
מוסיפים את כל הפטריות ומטגנים עם שארית החמאה על אש נמוכה כ-5 דקות עד שהפטריות הגירו את המיצים שלהן.
בכוס מערבבים את אבקת המרק במים חמים עד ליצירת משחה (זאת למטרת מניעת גושים) ומוסיפים לפטריות יחד עם ליטר המים, וממליחים ומפלפלים לפי הטעם.
מבשלים על אש בינונית תוך כדי בחישה למשך כ-25 דקות עד שהמרק מעובה וחלק.
כאשר המרק מגיע לרתיחה מנמיכים את האש ומוסיפים את מיכל השמנת.
מבשלים עוד כ-5 דקות.
מגיש: shaism
מקור:
שתף את המתכון