חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


מרק טורטיה. מעדן
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

קצת מורכב להכין את המרק הזה אבל שווה בהחלט . ו את זה מבנים מ הכף הראשונה ממנו שנכנסת לפה. brזה מרק עשיר שיכול לשמש כתוספת לארוחה או כארוחה קלה בפניי עצמו. brאפשר לעשות קיצוריי דרך ולהשתמש בציר מרק קנוי מוכן אבל אני לא ממליץ. שווה להשקיע את העבודה מצוין לאירוח ו קניית מעריצים חדשים וישנים. brלשומריי כשרות לא מחייב להוסיף גבינה למרק עדיין יש טעם נפלא.
מרק טורטיה. מעדן
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

קצת מורכב להכין את המרק הזה אבל שווה בהחלט . ו את זה מבנים מ הכף הראשונה ממנו שנכנסת לפה. brזה מרק עשיר שיכול לשמש כתוספת לארוחה או כארוחה קלה בפניי עצמו. brאפשר לעשות קיצוריי דרך ולהשתמש בציר מרק קנוי מוכן אבל אני לא ממליץ. שווה להשקיע את העבודה מצוין לאירוח ו קניית מעריצים חדשים וישנים. brלשומריי כשרות לא מחייב להוסיף גבינה למרק עדיין יש טעם נפלא.
הוראות הכנה
מרכיבים
למרק:
2 כפותשמן זית.
2 בצלים בינוניים קצוצים.
2 שיניי שום מעוכות.
2 פלפלים הלפיניו קצוצים.
(אפשר להתמש בפלפל חריף מזן שונה או פלפל ירוק לא חריפ.)
3 עגבניות בשלות קצוצות.
4 כוסות ציר מרק עוף (מתקון מצוף כאן)
מלח ופלפל שחור לפי הטעם.
1 כפית כמון.
שמן קנולה לטיגון.
8 טורטיות (מ קמח טירס או חיטה)
חתוכות לרצועות של חצי ס"מ.
2 אבוקדו קלוף מגולען ו קצוץ דק בסכין.
1 כוס גבינת"jack cheese" או עמק מגורדת.
3/4 כוס קוסברה קצוצה גס עלים בלבד.
1/2 כוס מיץ סחוט טרי מליים.
2 כוסות בשר עוף מופרד לרצועות (ראו
מתקון של הציר )
ל ציר:
עוף שלם במשקל 1 ק"ג.
2 גזרים קלופים וחתוכים לחתיכות גדולות.
3 גבעולי סלרי חתוכים גס.
2 בצלים גדולים חתוכי לרבעים.
1 ראש שום חתוך לחצי.
4 גבעולים של טימין שלמים כולל העלים.
2 עלי דפנה.
1 כפית פלפל שחור.
אופן ההכנה
למרק:
בסיר של המךק להכניס את ה שמן זית, בצל, שום, פלפל הלפיניו,ו העגבניות. לבשל כ 15 דקות או עד ש ירקות מבושלים ולהוסיף את את ציר המרק, מלח, פלפל שחור ו את ה כמון. ו להמשיך לבשל על אש בינונית עוד כ 20 דקות.
בינתיים במחבת לחמם שמן קנולה בעומק של 3 ס"מ בערך על אש בינונית - גבוה כש השמן חם מאוד לטגן בו את רצועות הטורטיה מכל הצדדים עד ש הן נעשות פריכות בכף מחוררת להוציא אותן למגש שעליו מונח מגבת ניר לספיגת עודפי השמן יש לפזר מח עליהן לפני שיתקררו.
ב קערות הגשה אישיות (4) לפי סדר זה :
לצקת את המרק להוסיף מעט מיץ ליים, לשים ערימה קטנה של בשר העוף, אבוקדו, רצועות טורטיה ב ערימה קטנה, גבינה מדורדת, לפזר מעל את ה כוסברה ו להגיש.
ציר:
בסיר גדול להניח את העוף והירקות .
למלות במים בערך 3/4 מהגובה להוסיף עלי דפנה וטימין.
להביא לרתיחה ו להנמיך את האש לחום בינוני-נמוך ולבשל בערך שעה וחצי מכוסה חלקית או עד ש העוף מבושל . תוך כדי הבישול יש לנקות את הקצף שמצתבר מלמעלה בעזרת כף. יש גם לודא ש העוף מכוסה בנוזלים אם צריך אז אפשר להוסיף מים.
בגמר הבישול להוציאת העוף ולהניח לו להתקרר כך שאפשר לטפל בו בידיים חשופות.
בשלב זה צריך לנקות את הבשר מ עור ועצמות את הבשר צריך להפריד לסיבים דקים בידיים ולשמור בצד בצורה זאת נתמש בו למרק.
את הנוזלים יש לסנן מהירקות ולהשתמש בהם כציר למרק באם ויש יתרה אפשר לאכסן אותה במיכל פלסטיק אם מכסה ולהקפיא זה יכול להשמר ככהבערך 6 חודשים.
מגיש: neil
מקור:
שתף את המתכון