הוראות הכנה
מרכיבים
600 מל יין מוסקט לבן לקינוח
100 מל ברנדי
2 כוסות ליצי מקולף מגולען וחתוך
מקל וניל
חצוי לאורכו
4 כפות אבקת סוכר
3 גרגרי פלפל אנגלי
3 גרגרי הל
2 עלה דפנה
2 מקלות קינמון
2 מסמרי ציפורן
מיכל שמנת
אופן ההכנה
יוצקים לסיר יין וברנדי ומוסיפים ליצי מקל וניל ואבקת סוכר.
בבד גאזה עוטפים פלפל אנגלי הל עלי דפנה קינמון ציפורן ומניחים בסיר. מביאים לרתיחה.
מכבים אש ומצננים מסלקים את שקיק התבלינים מרוקנים את גרגרי הוניל מוסיפים לסיר ומערבבים.
מוציאים ושומרים בצד שליש מכמות הליצי.
טוחנים בבלנדר את נוזלי המרק יתרת הליצי והשמנת המתוקה למרקם אחיד. מסננים ומקררים.
מגישים עם חתיכות ליצי ששמרנו עלי מנתה סוכר גבישי מרוסק.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון