חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


מרק ירוק עם כופתאות מצה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מרק ירוק עם כופתאות מצה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
¼ כוס שמן זית
1 כוס כרישה חתוכה (חלק לבן וירוק בהיר בלבד)
1 כף עלי טימין
2 ליטר ציר ירקות
2 כוסות חסה ערבית חתוכה לרצועות דקות
4 כוסות כרוב סיני חתוך לרצועות דקות
מלח ופלפל טרי גרוס
לכופתאות: 2 כפות שמן זית
4 ביצים מס' 1 מופרדות
½ כוס עלי רוקט קצוצים דק
¼ כוס סודה
1 כוס קמח מצה
מלח ופלפל טרי גרוס
אופן ההכנה
מערבבים בקערה את קמח המצה עם הסודה והרוקט ומתבלים במלח ופלפל. טורפים את החלמונים והשמן היטב. מקציפים את החלבונים עד לשלב הפסגות הרכות. מערבבים היטב רבע מכמות החלבונים המוקצפים עם החלמונים ותערובת קמח המצה ולאחר מכן מקפלים פנימה בעדינות את יתרת החלבונים.
מחממים את השמן בסיר ומאדים את הכרישה עם עלי הטימין כחמש דקות. מוסיפים את ציר הירקות, מתבלים במלח ופלפל ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש לקבלת בעבוע עדין. יוצרים כדורים מתערובת הכופתאות ומכניסים אותם אחד אחרי השני למרק. מוסיפים את עלי הכרוב ומבשלים כרבע שעה. מוסיפים את עלי החסה, מסירים מיד מהאש ומגישים.
מגיש: dylam
מקור: דר דפנה שמרון למגזין גורמה של את
שתף את המתכון