הוראות הכנה
מרכיבים
¼ כוס שמן זית
1 כוס כרישה חתוכה (חלק לבן וירוק בהיר בלבד)
1 כף עלי טימין
2 ליטר ציר ירקות
2 כוסות חסה ערבית חתוכה לרצועות דקות
4 כוסות כרוב סיני חתוך לרצועות דקות
מלח ופלפל טרי גרוס
לכופתאות: 2 כפות שמן זית
4 ביצים מס' 1 מופרדות
½ כוס עלי רוקט קצוצים דק
¼ כוס סודה
1 כוס קמח מצה
מלח ופלפל טרי גרוס
אופן ההכנה
מערבבים בקערה את קמח המצה עם הסודה והרוקט ומתבלים במלח ופלפל. טורפים את החלמונים והשמן היטב. מקציפים את החלבונים עד לשלב הפסגות הרכות. מערבבים היטב רבע מכמות החלבונים המוקצפים עם החלמונים ותערובת קמח המצה ולאחר מכן מקפלים פנימה בעדינות את יתרת החלבונים.
מחממים את השמן בסיר ומאדים את הכרישה עם עלי הטימין כחמש דקות. מוסיפים את ציר הירקות, מתבלים במלח ופלפל ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש לקבלת בעבוע עדין. יוצרים כדורים מתערובת הכופתאות ומכניסים אותם אחד אחרי השני למרק. מוסיפים את עלי הכרוב ומבשלים כרבע שעה. מוסיפים את עלי החסה, מסירים מיד מהאש ומגישים.
מגיש:
מקור: דר דפנה שמרון למגזין גורמה של את
שתף את המתכון