חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


מרק ירקות בסגנון תימני
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מרק ירקות זה מככב אצלנו בארוחת צהריים זה זמן רב. brלמרות שאנו לא תימנים , אמצנו את המרק הזה בגלל צרוף הטעמים , אופיו הבריאותי brופשטות ההכנה שלו. br
מרק ירקות בסגנון תימני
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מרק ירקות זה מככב אצלנו בארוחת צהריים זה זמן רב. brלמרות שאנו לא תימנים , אמצנו את המרק הזה בגלל צרוף הטעמים , אופיו הבריאותי brופשטות ההכנה שלו. br
הוראות הכנה
מרכיבים
3 כפות שמן זית כתית מעולה
1 בצל גדול
1 ראש שום מופרד לשיניים
½1 כפות חוויאג' למרק
800 גרם ירקות קפואים (סנפרוסט : שעועית עדינה, לקט נורמנדי, שעועית צהובה חתוכה, שעועית ירוקה חתוכה )
½ כפית פלפל שחור גרוס
1 כף אבקת מרק עוף אמיתי
1 כף מרק בצל
מים לכסוי הירקות בסיר + 1 כוס
סיר 3 ליטר עם מכסה תואם.
כלי פלסטי (כ- 2 ליטר) להכנה מוקדמת של הירקות.
כף במבוק לבחישה וכף רגילה להוספת התבלינים
אופן ההכנה
יוצקים שמן זית בסיר ומחממים על אש גבוהה
קולפים את הבצל וחותכים לקוביות של כ-1 ס"מ ומעבירים לסיר.
בוחשים את הבצל בסיר עם כף עץ מספר פעמים עד שמתחיל להשחים בקצוות. מסירים מן האש .
בינתיים מפרקים את ראש השום לשניים וקולפים כל שן.(טיפ: לחתוך כל שן בשלושה חתכים , אחד בכל קצה ואחד לאורך , השן תיפרד מקליפתה בקלות)
לפרוס את שיני השום הקלופות לפרוסות דקות ולהוסיף לבצל שבסיר.
להחזיר לאש למשך 1 דקה תוך בחישה ולהוריד מן האש.
להכין את הירקות הקפואים בסיר הפלסטיק , להוסיף מי ברז לכסוי הירקות.
ירקות גדולים (כמו ברוקולי וכרובית) לחתוך לקטעים קטנים יותר.
להחזיר את הסיר אל האש ולהוסיף את הירקות עם המים.
לבחוש ולתבל עם חוויאג' , מלח, פלפל, אבקת מרק עוף ואבקת מרק בצל.
לבחוש היטב ולבדוק תיבול ע"י טעימה.
להביא לרתיחה , לבחוש מידי פעם , כאשר רותח להעביר לאש קטנה לכסות ולבשל במשך 20 דקות.
בגמר הבישול , לקרר מעט ואפשר להגיש בצלחות (למי שאוהב ? להוסיף שקדי מרק)
בתיאבון.
מגיש: amitsur
מקור:
שתף את המתכון