חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


מרק ירקות מוזהב
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מרק ירקות מוזהב
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
1 חבילת תערובת אורז, שיבולת שועל ועדשים "10 דקות" של סוגת
2-3 עלי דפנה
8 כוסות מים רותחים (2 ליטרים)
1 תפוח אדמה גדול עם קליפה דקה
1-2 גזרים בינוניים קלופים
2 בצלים בינוניים קלופים
2 גבעולי סלרי אמריקאי
1 כפית כורכום או אבקת כוסברה או כמון
1-2 שיני שום גדולות
מלח ופלפל
2 כפות שמן זית כתית מעולה
½ כוס תערובת פטרוזיליה ושמיר
אופן ההכנה
מבשלים את תערובת האורז והעדשים עם עלי הדפנה במים הרותחים במשך 10 דקות, בסיר מכוסה חלקית. מורידים את הקצף שנוצר למעלה.
חותכים את כל הירקות לחתיכות גסות וטוחנים גס עם השום במעבד מזון (לא לטחון למשחה). מוסיפים לסיר ביחד עם הכורכום, הכוסברה והכמון ומביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים חלקית בסיר מכוסה חלקית כ-30 דקות. בוחשים מדי פעם ומקפים. מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם וכף עד שתיים של שמן זית. מפזרים מעל את תערובת עשבי התיבול ומשהים כחמש דקות לפני ההגשה.
מגיש: dylam
מקור: פיליס גלזר לסוגת
שתף את המתכון