הוראות הכנה
מרכיבים
1 חבילת תערובת אורז, שיבולת שועל ועדשים "10 דקות" של סוגת
2-3 עלי דפנה
8 כוסות מים רותחים (2 ליטרים)
1 תפוח אדמה גדול עם קליפה דקה
1-2 גזרים בינוניים קלופים
2 בצלים בינוניים קלופים
2 גבעולי סלרי אמריקאי
1 כפית כורכום או אבקת כוסברה או כמון
1-2 שיני שום גדולות
מלח ופלפל
2 כפות שמן זית כתית מעולה
½ כוס תערובת פטרוזיליה ושמיר
אופן ההכנה
מבשלים את תערובת האורז והעדשים עם עלי הדפנה במים הרותחים במשך 10 דקות, בסיר מכוסה חלקית. מורידים את הקצף שנוצר למעלה.
חותכים את כל הירקות לחתיכות גסות וטוחנים גס עם השום במעבד מזון (לא לטחון למשחה). מוסיפים לסיר ביחד עם הכורכום, הכוסברה והכמון ומביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים חלקית בסיר מכוסה חלקית כ-30 דקות. בוחשים מדי פעם ומקפים. מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם וכף עד שתיים של שמן זית. מפזרים מעל את תערובת עשבי התיבול ומשהים כחמש דקות לפני ההגשה.
מגיש:
מקור: פיליס גלזר לסוגת
שתף את המתכון