הוראות הכנה
מרכיבים
1 עוף במשקל של כ-1.5 ק"ג
2 בצלים קטנים קלופים וקצוצים דק
5 כרשות שטופות ופרוסות
1 כף פטרוזיליה קצוצה
מלח
פלפל שחור
אופן ההכנה
שוטפים את העוף. מניחים בסיר עם 2.5 ליטרים של מים קרים ומביאים לרתיחה. מסירים את הקצף ומתבלים במעט מלח (להיזהר אם העוף הינו עוף מוכשר). מכסים חלקית ומבשלים כשעתיים עד שהעוף מתחיל להתפרק. מוציאים את העוף ומניחים להתקרר. מסירים את השומן מהמרק. מעבירים את המרק דרך מסננת צפופה. מבשלים את הבצלים בשומן שהסרנו מהמרק עד שהופכים לשקופים. מוסיפים את הכרשות ומבשלים יחד חמש דקות נוספות.
מסירים מהעוף את העור. מסלקים את העצמות. חותכים את בשר העוף לפיסות קטנות. מחזירים לסיר המרק את פיסות העוף ואת תערובת הבצלים והכרישה ומבשלים דקות ספורות. מתקנים תיבול עם מלח ופלפל לפי הצורך. זורים פטרוזיליה קצוצה טריה לפני ההגשה.
מגיש:
מקור: קולינריה אירופה
שתף את המתכון