הוראות הכנה
מרכיבים
1/2 כוס שעועית לבנה יבשה
1/3 כוס שמן זית משובח
1 בצל קצוץ
2 שיני שום פרוסות דק
50 גר' בשר מעושן חתוך לרצועות
4 כפות עשבי תיבול מעורבים - בזיליקום מרווה מיורן פטרוזיליה טימין
4 עגבניות קלופות וקצוצות דק
1/2 כוס יין אדום יבש
6 כוסות מרק צח או מים
2 גזרים, קלופים וחתוכים לקוביות
2 תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים לקוביות
2 גבעולי סלרי, פרוסים
1 כרישה יפה פרוסה
מלח, פלפל שחור טחון טרי
1 כוס מקרוני קצרים ורחבים, מבושלים
אופן ההכנה
משרים את השעועית בהרבה מים למשך הלילה. מסננים
מחממים בסיר גדול את השמן ומאדים את הבצל והשום כמה דקות.
מוסיפים את הבשר המעושן ועשבי התיבול, ומטגנים כ-3 דקות.
מוסיפים את העגבניות ומערבבים כמה דקות. מוסיפים את היין ומביאים לרתיחה. מניחים לרתוח 2-3 דקות
מוסיפים את השעועית, המרק הצח או המים, מביאים לרתיחה ומבשלים מכוסה כשעה, עד שהשעועית רכה.
מוסיפים את שאר הירקות ומבשלים כ-20 דקות נוספות. ממליחים ומפלפלים מוסיפים את הפסטה המבושלת מערבבים ומגישים חם עם לחם. אפשר להגיש עם כף פסטו.
מגיש:
מקור: בישול איטלקי - ישראל אהרוני-שאול אברון
שתף את המתכון