הוראות הכנה
מרכיבים
1 חבילה מלוחיה לקניה בשווקים לנקות את העלים מהגבעול
1 ק"ג שלם של בשר בקר או כבש מתאים לצלי וכמה חתיכות עצם .
4 גזר שלם מקולף
3 בצל יבש לבן 1 שלם 2 קצוצים
6 גרגרי פלפל אנגלי
3 עלי דפנה
מלח,פלפל שחור,בהרת לפי הטעם.1 כף אבקת מרק עוף,
3 שיניי שום
¼ כוס שמן זית או קנולה
מים
2 כוסות אורז לבן שטוף
1 קופסה פיטריות או פיטריות טריות סלסלה.חתוכים לפרוסות דקות
אופן ההכנה
הכנת המרק : להכניס מים בכמות של ¾ מגודל הסיר כשהמים רותחים להוסיף
את הבשר שלם עם העצמות, הגזר ,1 בצל חצוי לשניים, גרגרי הפלפל אנגלי
עלי הדפנה . לבשל עד שהבשר רך. כ-2 שעות בסיר מכוסה על אש בנונית לבדוק מידי פעם
שיש מים לכיסוי המרכיבים להוסיף מלח ופלפל שחור ובהרת לפי הטעם.
בינתיים לנקות את עלי המלוחיה מהגבעול - משתמשים רק בעלים את הגבעול לזרוק לפח
לשטוף היטב את העלים במים זורמים. ולהניח במסננת .
חצי שעה לפני גמר הבישול לקצוץ היטב עם הסכין את העלים דק דק.
לסנן את המרק לסיר אחר.
1. את מי הבישול -המרק להמשיך לבשל להוציא מהסיר 4 כוסות מרק לאורז ו1 כוס מרק בשביל צלי הבקר.
להכניס את האורז עם המרק למיקרוגל ל 15-20 דקות בישול תלוי במיקרוגל..
2. במחבת גדולה לטגן את בצל 1 קצוץ עם קצת שמן זית או קנולה עד שיצא שקוף ולהוסיף את המלוחיה לערבב כל הזמן כ5 דקות ולהוסיף את התערובת למרק להמשך בישול של כ-1/2 שעה
לטעום ולטבל לפי הטעם.המרק אמור לצאת סמיך .
2. בסיר השני לטגן בצל חתוך לקוביות קטנות עם קצת שמן זית עד שיצהיב להוסיף את הפיטריות וכוס המרק להוסיף 2-3 שיניי שום וכף אבקת מרק בטעם עוף. פלפל שחור.
לטעום ולשפר את הטעם.
לפרוס את הבקר לפרוסות ולהניח בתוך הציר
לפרוס את הגזר ולהניח מעל הבקר.
במידה וחסר מים להוסיף רק מים רותחים לבשל על אש קטנה כ10 דקות עם מכסה .
9
מגיש:
מקור: מצרי
שתף את המתכון