חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


מרק מלוחיה עם צלי בקר ואורז לבן
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

בדרך כלל מבשלים עם עוף זמן הבישול יותר קצר אך עם בקר יותר טעים brמגישים עם קערה של אורז לבן וקערה של צלי הבקר.
מרק מלוחיה עם צלי בקר ואורז לבן
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

בדרך כלל מבשלים עם עוף זמן הבישול יותר קצר אך עם בקר יותר טעים brמגישים עם קערה של אורז לבן וקערה של צלי הבקר.
הוראות הכנה
מרכיבים
1 חבילה מלוחיה לקניה בשווקים לנקות את העלים מהגבעול
1 ק"ג שלם של בשר בקר או כבש מתאים לצלי וכמה חתיכות עצם .
4 גזר שלם מקולף
3 בצל יבש לבן 1 שלם 2 קצוצים
6 גרגרי פלפל אנגלי
3 עלי דפנה
מלח,פלפל שחור,בהרת לפי הטעם.1 כף אבקת מרק עוף,
3 שיניי שום
¼ כוס שמן זית או קנולה
מים
2 כוסות אורז לבן שטוף
1 קופסה פיטריות או פיטריות טריות סלסלה.חתוכים לפרוסות דקות
אופן ההכנה
הכנת המרק : להכניס מים בכמות של ¾ מגודל הסיר כשהמים רותחים להוסיף
את הבשר שלם עם העצמות, הגזר ,1 בצל חצוי לשניים, גרגרי הפלפל אנגלי
עלי הדפנה . לבשל עד שהבשר רך. כ-2 שעות בסיר מכוסה על אש בנונית לבדוק מידי פעם
שיש מים לכיסוי המרכיבים להוסיף מלח ופלפל שחור ובהרת לפי הטעם.
בינתיים לנקות את עלי המלוחיה מהגבעול - משתמשים רק בעלים את הגבעול לזרוק לפח
לשטוף היטב את העלים במים זורמים. ולהניח במסננת .
חצי שעה לפני גמר הבישול לקצוץ היטב עם הסכין את העלים דק דק.
לסנן את המרק לסיר אחר.
1. את מי הבישול -המרק להמשיך לבשל להוציא מהסיר 4 כוסות מרק לאורז ו1 כוס מרק בשביל צלי הבקר.
להכניס את האורז עם המרק למיקרוגל ל 15-20 דקות בישול תלוי במיקרוגל..
2. במחבת גדולה לטגן את בצל 1 קצוץ עם קצת שמן זית או קנולה עד שיצא שקוף ולהוסיף את המלוחיה לערבב כל הזמן כ5 דקות ולהוסיף את התערובת למרק להמשך בישול של כ-1/2 שעה
לטעום ולטבל לפי הטעם.המרק אמור לצאת סמיך .
2. בסיר השני לטגן בצל חתוך לקוביות קטנות עם קצת שמן זית עד שיצהיב להוסיף את הפיטריות וכוס המרק להוסיף 2-3 שיניי שום וכף אבקת מרק בטעם עוף. פלפל שחור.
לטעום ולשפר את הטעם.
לפרוס את הבקר לפרוסות ולהניח בתוך הציר
לפרוס את הגזר ולהניח מעל הבקר.
במידה וחסר מים להוסיף רק מים רותחים לבשל על אש קטנה כ10 דקות עם מכסה .
9
מגיש: shoshig
מקור: מצרי
שתף את המתכון