חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


מרק סלק קר (חולודניק)
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

בין המתכונים שלי לא תמצאו שום דבר,שדורש מיומנות, זמן או חומרים יקרים. אבוי לי, המצב הכלכלי הוא זה שמגביל את שאיפותיי במטבח. brזהו מרק קייצי, קר, עם תוספות לפי הטעם האישי. ייתכן והילדים לא יאכלו... brבעלי, שהוא בכלל יליד הודו, מת עליו. מוזר, הא?!
מרק סלק קר (חולודניק)
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

בין המתכונים שלי לא תמצאו שום דבר,שדורש מיומנות, זמן או חומרים יקרים. אבוי לי, המצב הכלכלי הוא זה שמגביל את שאיפותיי במטבח. brזהו מרק קייצי, קר, עם תוספות לפי הטעם האישי. ייתכן והילדים לא יאכלו... brבעלי, שהוא בכלל יליד הודו, מת עליו. מוזר, הא?!
הוראות הכנה
מרכיבים
ראש סלק אחד גדול או 2 קטנים
3-4 תפוחי אדמה, לא גדולים מאוד
בצל אחד
מלח, פלפל
חומץ או מיץ לימון או מלח לימון
תוספות:
שמנת חמוצה, ביצים מבושלות חתוכות לרבעים, בצל ירוק או עירית,מלפפונים חתוכים דק, שמיר.
אופן ההכנה
קודם כל, צריכים שני סירים: באחד מבשלים את הסלק בשלמותו, בשני - תפוחי האדמה עם בצל שלם. ת"א מתבשלים, כמובן, ראשונים. זורקים את הבצל ללא רחמים ואת התפודים מרסקים (בתוך מי הבישול!!!). אפשר לעשות את זה עם בלנדר מקל ואפשר עם מועך.
אם הסלק עדיין לא מוכן אך המים במסיר שלו נגמרים, מוסיפים אך ורק מים קרים! לא יודעת למה, ככה אמא שלי לימדה אותי...
או-קי, הסלק מוכן. תנו לו קצת להצתנן, הוציאו מן מים וקילפו. גירדו בפומפיה גסה והוסיפו לתפוחי האדמה במי הבישול שלהם.הכמות נראת לכם קטנה מדי? הוסיפו מים רתוחים קרים. זה הזמן למלח, פלפל וחומץ/מיץ לימון/מלח לימון - לפי הטעם.
למעשה, המרק מוכן. אני נוהגת לצנן אותו לחלוטין במקרר ואז לטעום שוב. לרוב מתברר שצריך לתקן את התיבול עם עוד קצת מלח או חמיצות.
את המרק מגישים כשהוא קר מאוד, אצלנו במשפחה אף מוסיפים קוביית קרח בצלחת. על השולחן סדרו כמה קעריות קטנות עם כל סוגי התוספות שרשומים למעלה ושכל אחד יוסיף לצלחתו לפי רואות עיניו (בד"כ העיניים רואות ורוצות את הכל :=)
בברכת קיץ נעים ובתאבון!
מגיש: גמד במטבח
מקור: רוסי, משפחה
שתף את המתכון