הוראות הכנה
מרכיבים
ראש סלק אחד גדול או 2 קטנים
3-4 תפוחי אדמה, לא גדולים מאוד
בצל אחד
מלח, פלפל
חומץ או מיץ לימון או מלח לימון
תוספות:
שמנת חמוצה, ביצים מבושלות חתוכות לרבעים, בצל ירוק או עירית,מלפפונים חתוכים דק, שמיר.
אופן ההכנה
קודם כל, צריכים שני סירים: באחד מבשלים את הסלק בשלמותו, בשני - תפוחי האדמה עם בצל שלם. ת"א מתבשלים, כמובן, ראשונים. זורקים את הבצל ללא רחמים ואת התפודים מרסקים (בתוך מי הבישול!!!). אפשר לעשות את זה עם בלנדר מקל ואפשר עם מועך.
אם הסלק עדיין לא מוכן אך המים במסיר שלו נגמרים, מוסיפים אך ורק מים קרים! לא יודעת למה, ככה אמא שלי לימדה אותי...
או-קי, הסלק מוכן. תנו לו קצת להצתנן, הוציאו מן מים וקילפו. גירדו בפומפיה גסה והוסיפו לתפוחי האדמה במי הבישול שלהם.הכמות נראת לכם קטנה מדי? הוסיפו מים רתוחים קרים. זה הזמן למלח, פלפל וחומץ/מיץ לימון/מלח לימון - לפי הטעם.
למעשה, המרק מוכן. אני נוהגת לצנן אותו לחלוטין במקרר ואז לטעום שוב. לרוב מתברר שצריך לתקן את התיבול עם עוד קצת מלח או חמיצות.
את המרק מגישים כשהוא קר מאוד, אצלנו במשפחה אף מוסיפים קוביית קרח בצלחת. על השולחן סדרו כמה קעריות קטנות עם כל סוגי התוספות שרשומים למעלה ושכל אחד יוסיף לצלחתו לפי רואות עיניו (בד"כ העיניים רואות ורוצות את הכל :=)
בברכת קיץ נעים ובתאבון!
מגיש:
מקור: רוסי, משפחה
שתף את המתכון