הוראות הכנה
מרכיבים
12 סרטנים כחולים, נקיים וחצויים
3 גזרים חתוכים לקוביות
1 שורש סלרי חתוך לקוביות
חופן פטרוזיליה קצוצה
1 כוס יין לבן יבש
1 ליטר מים רותחים
בטמפרטורת החדר חמאה
2 עלי דפנה
1 כף פלפל אנגלי שלם
1 כף מלח
1 כף פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
1. מחממים את מעט חמאה בסיר גדול (שיכיל 4 ליטר) ומטגנים את הירקות.
2. מוסיפים את הסרטנים ואת היין הלבן ומכסים את הסיר.
3. לאחר כ-2 דקות הופכים את הסרטנים (תוכלו לדעת אם הסרטנים מתבשלים טוב ע"י שינוי צבעם מכחול לאדום/כתום).
4. לאחר עוד 2 דקות - שהסרטנים התבשלו גם מהצד השני - מוסיפים את המים, עלי הדפנה והפלפל האנגלי השלם. מביאים לרתיחה ומנמיכים את הלהבה. מבשלים כ-15 דקות.
5. בעזרת מסננת מוצאים את הסרטנים ובעזרת סכין קטנה מוצאים את כל הבשר מהקליפה. מחזירים את הבשר לסיר. מבשלים עוד כ-5 דקות ומכבים את האש.
6. מפזרים מעל המרק את הפטרוזיליה ומתבלים במלח ופלפל. בתאבון.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון