חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


מרק עגבניות עירקי עם רגלי עוף
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מרק שעבר בירושה מסבתי עליה השלום.
מרק עגבניות עירקי עם רגלי עוף
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מרק שעבר בירושה מסבתי עליה השלום.
הוראות הכנה
מרכיבים
15-20 רגלי עוף
2 תפוחי אדה בינוניים קלופים וחתוכים לקוביות
2 גזרים קלופים ופרוסים
2 עגבניות חתוכות לקוביות
½ כוס אורז
3 כפות רסק עגבניות
2 כפות אבקת מרק עוף
1 גבעול סלרי פרוס
1 בצל קצוץ דק
1 כרישה פרוסה דק
½ כוס פטרוזיליה קצוצה דק
½ כוס כוסברה קצוצה דק
½ כוס שמיר קצוץ דק
2 שיני שום קצוצות
2-3 כפות שמן
מים
מלח ופלפל
אופן ההכנה
מרתיחים בסיר את רגלי העוף כשעה ולאחר מכן מנקים אותם. הניקיון כולל קיצוץ הציפורניים וקילוף כל העור המכסה את הרגל. לאחר מכן יש לשטוף את הרגליים היטב.
בסיר גדול מחממים את השמן. מטגנים קלות את הבצל והכרישה עד להזהבה קלה בלבד. מוסיפים את תפוח האמה, הגזר, הסלרי והשום ומטגנים ביחד כדקה נוספת. מוסיפים את רגלי העוף ומבשלים ביחד כשתי דקות נוספות.
מוסיפים את רסק העגבניות, אבקת המרק, העגבניות ומים עד כשלוש סנטימטרים מקצה הסיר ומערבבים היטב.
לאחר הרתיחה מעבירים לאש קטנה וטועמים. מתקנים תיבול בעזרת מלח ופלפל.
מוסיפים את האורז ומבשלים כשעה עם מכסה סגור.
כרבע שעה לפני שהמרק מוכן מוסיפים את הפטרוזיליה, הכוסברה והשמיר לסיר ומכסים שוב.
מגישים חם.
מגיש: dylam
מקור:
שתף את המתכון