הוראות הכנה
מרכיבים
15-20 רגלי עוף
2 תפוחי אדה בינוניים קלופים וחתוכים לקוביות
2 גזרים קלופים ופרוסים
2 עגבניות חתוכות לקוביות
½ כוס אורז
3 כפות רסק עגבניות
2 כפות אבקת מרק עוף
1 גבעול סלרי פרוס
1 בצל קצוץ דק
1 כרישה פרוסה דק
½ כוס פטרוזיליה קצוצה דק
½ כוס כוסברה קצוצה דק
½ כוס שמיר קצוץ דק
2 שיני שום קצוצות
2-3 כפות שמן
מים
מלח ופלפל
אופן ההכנה
מרתיחים בסיר את רגלי העוף כשעה ולאחר מכן מנקים אותם. הניקיון כולל קיצוץ הציפורניים וקילוף כל העור המכסה את הרגל. לאחר מכן יש לשטוף את הרגליים היטב.
בסיר גדול מחממים את השמן. מטגנים קלות את הבצל והכרישה עד להזהבה קלה בלבד. מוסיפים את תפוח האמה, הגזר, הסלרי והשום ומטגנים ביחד כדקה נוספת. מוסיפים את רגלי העוף ומבשלים ביחד כשתי דקות נוספות.
מוסיפים את רסק העגבניות, אבקת המרק, העגבניות ומים עד כשלוש סנטימטרים מקצה הסיר ומערבבים היטב.
לאחר הרתיחה מעבירים לאש קטנה וטועמים. מתקנים תיבול בעזרת מלח ופלפל.
מוסיפים את האורז ומבשלים כשעה עם מכסה סגור.
כרבע שעה לפני שהמרק מוכן מוסיפים את הפטרוזיליה, הכוסברה והשמיר לסיר ומכסים שוב.
מגישים חם.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון