הוראות הכנה
מרכיבים
6 עגבניות גדולות חתוכותלקוביות
½1 ליטר מים
1 גבעול סלרי חתוך גס (כולל העלים)
½ בצל חתוך לקוביות
1 גזר קלוף וחתוך גס
1 שן שום קצוצה
3 כפות שמן זית
1 כפית מלח
1 כפית אבקת מרק עוף
¼ כפית פלפל שחור גרוס
2 כפות רסק עגבניות
1 כפית קטשופ
לפסטו: חופן נדיב של עלי ריחן טריים
3 עלי מליסה טריים
1 שן שום חתוכה גס
כשליש כוס שמן זית
½ כפית מלח
¼ כפית פלפל שחור
אופן ההכנה
מחממים את שמן הזית בסיר. מאדים קלות את הבצל עד שנהיה שקוף. מוסיפים את הסלרח והגזר ומאדים ביחד עוד שתי דקות. מוסיפים את העגבניות ומערבבים היטב יחד. מוסיפים את יתר חומרי המרק, מערבבים, מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים עוד כחצי שעה ביחד (עד שהגזר מתרכך דיו). מעבירים את המרק בזהירות למעבד מזון (משאירים מעט מהנוזלים בסיר) ומעבדים למחית אחידה. מחזירים את המחית חזרה לסיר ומערבבים היטב יחד תוך כדי בישול על אש קטנה כחמש דקות.
מעבירים את חומרי הפסטו, למעט השמן, למעבד מזון. מעבדים את החומרים, תוך כדי זילוף איטי של השמן עד לקבלת מחית אחידה בצבע ירוק בוהק. מעבירים לכלי בצד.
להגשה יוצקים מהמרק לצלחת הגשה. מזליפים מעל, בעזרת כף ובתנועות מעגליות, מהפסטו הירוק ומגישים מיד.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון