הוראות הכנה
מרכיבים
2 גזרים קלופים וחתוכים לקוביות בינוניות
1 תפו"א בינוני קלוף וחתוך לקוביות בינוניות
100 גרם שעועית ירוקה טריה חתוכה ל-3 כל מקל שעועית
זרעי פול מ-150-200 גרם פולי פול
חצי פלפל אדום חתוך לקוביות קטנות
חומוס מ-1 קופסת שימורי חומוס (או לחילופין 200 גרם חומוס שהושרה ללילה ובושל כשעתיים)
2 גבעולי סלרי קצוצים
1 בצל קטן קצוץ
2 שיני שום קצוצות
1 פלפל חריף קצוץ
חצי כוס פטרוזיליה קצוצה
חצי כוס שמיר קצוץ
2 כפות רסק עגבניות
1 קופסא של עגבניות מרוסקות בבזיליקום
3-4 עלי חרדל קצוצים
1 עלה מרווה קצוץ
4-5 עלי זעתר טריים קצוצים
4-5 עלי אורגנו טריים קצוצים
2 כפיות מלח
1 כף אבקת מרק עוף
מים
3-4 כפות שמן זית
אופן ההכנה
מחממים בסיר גדול את שמן הזית. מוסיפים את הבצל והסלרי ומטגנים עד שהבצל מזהיב מעט. מוסיפים את השום ופלפל הצ'ילי ומטגנים ביחד עוד כדקה. מוסיפים מים כדי שלושת רבעי גובה הסיר. מוסיפים את כל הירקות ומערבבים. מוסיפים את העגבניות המרוסקות, רסק העגבניות, המלח ואבקת המרק ומערבבים היטב. מביאים לרתיחה. מוסיפים את כל הירק ועשבי התיבול, מערבבים ומנמיכים את האש. מכסים את הסיר ומבשלים כך כארבעים דקות עד שלושת רבעי השעה.
מגישים חם.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון