הוראות הכנה
מרכיבים
1 קופסה של עגבניות קלופות ללא חומר שימור או חמש-שש
עגבניות טריות קלופות.
1 קופסה רסק עגבניות.
2-3 כוסות מים חמים.
2 שיני שום כתושות או קצוצות
1 בצל גדול קצוץ
שמן זית לטיגון הבצל
2 גזרים קלופים ופרוסים לעיגולים או חצאי עיגולים (לא חובה)
מלח ופלפל לתיבול
2 עלי דפנה.
1/2 כוס אורז מבורר ורחוץ לא מבושל.
אופן ההכנה
מטגנים במעט שמן זית את הבצל עד שנהיה שקוף. מוסיפעים את השום וממשיכים לטגן מעט.
מוסיפים את העגבניות קצוצות גס, את הגזרים ואת רסק העגבניות. מוסיפים את התבלינים ואת המים. כמות המים תלוייה במידת הסמיכות שרוצים.
טועמים ואם צריך מוסיפים מלח ופלפל. אפשר להוסיף כף אבקת מרק עוף לחיזוק התיבול.
מבשלים על אש קטנה תוך בעבוע עדין עד שהגזר מתרכך.
כרבע שעה לפני ההגשה, מוסיפים את האורז הרחוץ וממשיכים לבשל את המרק בביעבוע עדין עד שהאורז מבושל.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון