הוראות הכנה
מרכיבים
½ ק"ג עדשים אדומות לאחר מיון ולאחר השריה של חצי שעה במים
½ ליטר ציר עוף
½ כרישה קצוצה דק
2 שיני שום קצוצות
½ פלפל צ'ילי חריף קצוץ
1 גזר חתוך לקוביות קטנות
1 תפוח אדמה חתוך לקוביות קטנות
50 גרם בייקון מעושן חתוך לקוביות קטנות
1 כף אבקת מרק עוף
1 כף שמן זית
מלח
פלפל
מים
אופן ההכנה
בסיר גדול מחממים את השמן. מוסיפים את הבייקון ולאחר חצי דקה מוסיפים את הכרישה, הצ'ילי והשום. מטגנים עד להשחמה של הכרישה. מוסיפים את שאר הירקות. ומטגנים כחצי דקה. מוסיפים את ציר העוף, אבקת המרק ומים כדי שלושת רבעי גובה הסיר. מוסיפים את העדשים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים על אש נמוכה, תוך ערבוב מדי פעם, במשך כשעה עד שכל העדשים נמסות והופכות למרק סמיך. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
מגישים חם עם קרוטונים.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון