הוראות הכנה
מרכיבים
2.5 כוסות עדשים כתומים (שטופים סחוט)
6 כוסות מים
3 שיני שום
1 גזר בינוני, קצוץ
1 בצל גדול קצוץ
1 עגבניה גדולה קצוצה
2 כפות כמון
1 כף מלח
קמצוץ סוכר
בצל מטוגן
3 בצלים בינוניים, קצוצים לאורכם
שמן לטיגון
ציפוי
כמון תוספת
טוסט או לחם מטוגן (לחתוך קוביות, משולשים או לחם שטוח)
אופן ההכנה
1.לשטוף ולנקז העדשים, שוטפים וחותכים את הגזר, חותכים עגבניות ובצל.
2.לסיר בינוני מכניסים את הבצל, עגבניות, גזר, עדשים, שיני שום, מלח כמון
מוסיפים כ -6 כוסות מים רותחים. ומבשלים, עד שהעדשים נעשים נימוחים.
3.מניחים להתקרר, ובעזרת ממחה או בלנדר הופכים לפירה, להוסיף מים רותחים לעובי הרצוי, ומערבבים היטב.
4.קוצצים 3 בצלים דק לטבעות ולאורך, ומטגנים בשמן זית או חמאה תוך בחישה עד קבלת בצל מטוגן חום כהה.
5.מעבירים את המרק לצלחת הגשה ומפזרים כמון לקערה וכף של בצל מטוגן.
6.בעת ההגשה להוסיף לימון לסחוט
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון