הוראות הכנה
מרכיבים
1 כוס עדשים כתומות
5 כוסות מים
מעט שמן לטיגון
1 בצל גדול
1 עגבנייה גדולה
כפית מלח
כפית פפריקה מתוקה
כפית אבקת קארי
חצי כפית כורכום
רבע כפית פלפל שחור
3 שיני שום כתושות
מיץ מלימון אחד
חצי כוס עלי כוסברה
אופן ההכנה
מבשלים את העדשים בסיר מכוסה עם המים, עד לרתיחה.
מנמיכים את האש ומבשלים 15 דקות נוספות.
בינתיים...
קוצצים את הבצל ומטגנים אותו בשמן במחבת
שולקים את העגבנייה, מקלפים אותה, קוצצים לחתיכות קטנות ומוסיפים לבצל.
מוסיפים את כל התבלינים ומערבבים.
אם מתייבש, אפשר להוסיף קצת מים.
כשהעדשים מסיימים את בישולם, מוסיפים לסיר את תערובת הבצל, ומערבבים.
מוסיפים את הכוסברה, השום ומיץ הלימון ומערבבים.
* מי שרוצה - יכול להחליף את הכוסברה בפטרוזיליה, את הכורכום בכמון...
ואם תשתמשו רק ב-3 כוסות המים לבישול העדשים, תוכלו להשתמש בזה כתבשיל שניתן לאכול עם אורז.
ב ת י א ב ו ן !
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון