הוראות הכנה
מרכיבים
1. 2 כוסות עדשים כתומים נקיים ושטופים
2. 1 בצל שלם קלוף
3. 2 תפוחי-אדמה חתוכים כל אחד ל-6 חתיכות
4. 6-8 שיני שום גדולות כתושות
5. חצי כפית כרכום, חצי כפית פפריקה מתוקה.
6. מלח, פלפל לבן ומעט אבקת מרק
אופן ההכנה
1. בסיר מבשלים את העדשים, הבצל השלם והתפוח האדמה. כמות המים כפולה מכמות העדשים מכיוון שהעדשים סופגות את המים. מידי פעם לערבב את הסיר ולהוסיף מים לפי הצורך.
2. אחרי בישול העדשים שספגות את המים, מוציאים את הבצל וזורקים לפח.
3. בסיר נפרד מטגנים את השום (לא לשרוף אותו שלא יהיה מר).
4. מוסיפים את התבלינים לשום ומטגנים מעט את הכל (מרגישים את הריח הנפלא באויר).
5. את העדשים המבושלות טוחנים בבלנדר או בבלנדר ידני (עדיף ורצוי).
6. מסיפים את העדשים המרוסקות לתוך סיר השום והתבלינים ומערבבים היטב לתערובת אחידה.
7. מוסיפים כוס מים ומערבבים היטב.
8. מבשלים את המרק עוד כ-10 דקות, תוך כדי ערבוב המרק שלא ידבק.
9. חשוב מאוד לטעום את המרק ולהוסיף מלח לפי הטעם.
10. להגיש בקערה שבמרכזה כפית אריסה חריפה ומעט קרוטונים.
הרבה אופטימיות
מגיש:
מקור: אישי
שתף את המתכון