חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


מרק עדשים כתומים מהמם
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מרק העדשים הטעים הזה נועד לחמם לנו את הלילה ואת החורף. ומידה ורוצים לעדן אותו יותר, ניתן להוסיף לקערה כפית אריסה חריפה ומעט קרוטונים (אני מעדיפה לחם קלוי חתוך גס). המרק הוא בריא מחמם ומשביע באותה מידה. הלוואי ויחמם לכם את החורף הקר.
מרק עדשים כתומים מהמם
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מרק העדשים הטעים הזה נועד לחמם לנו את הלילה ואת החורף. ומידה ורוצים לעדן אותו יותר, ניתן להוסיף לקערה כפית אריסה חריפה ומעט קרוטונים (אני מעדיפה לחם קלוי חתוך גס). המרק הוא בריא מחמם ומשביע באותה מידה. הלוואי ויחמם לכם את החורף הקר.
הוראות הכנה
מרכיבים
1. 2 כוסות עדשים כתומים נקיים ושטופים
2. 1 בצל שלם קלוף
3. 2 תפוחי-אדמה חתוכים כל אחד ל-6 חתיכות
4. 6-8 שיני שום גדולות כתושות
5. חצי כפית כרכום, חצי כפית פפריקה מתוקה.
6. מלח, פלפל לבן ומעט אבקת מרק
אופן ההכנה
1. בסיר מבשלים את העדשים, הבצל השלם והתפוח האדמה. כמות המים כפולה מכמות העדשים מכיוון שהעדשים סופגות את המים. מידי פעם לערבב את הסיר ולהוסיף מים לפי הצורך.
2. אחרי בישול העדשים שספגות את המים, מוציאים את הבצל וזורקים לפח.
3. בסיר נפרד מטגנים את השום (לא לשרוף אותו שלא יהיה מר).
4. מוסיפים את התבלינים לשום ומטגנים מעט את הכל (מרגישים את הריח הנפלא באויר).
5. את העדשים המבושלות טוחנים בבלנדר או בבלנדר ידני (עדיף ורצוי).
6. מסיפים את העדשים המרוסקות לתוך סיר השום והתבלינים ומערבבים היטב לתערובת אחידה.
7. מוסיפים כוס מים ומערבבים היטב.
8. מבשלים את המרק עוד כ-10 דקות, תוך כדי ערבוב המרק שלא ידבק.
9. חשוב מאוד לטעום את המרק ולהוסיף מלח לפי הטעם.
10. להגיש בקערה שבמרכזה כפית אריסה חריפה ומעט קרוטונים.
הרבה אופטימיות
מגיש: שרונית
מקור: אישי
שתף את המתכון