הוראות הכנה
מרכיבים
240 גר' עדשים אדומים
2 בצלים קצוצים דק
1 כף שמן זית
1 כף מרגרינה
8-9 כוסות מים או מרק עוף צח
מלח, פלפל
1 כף גדושה כמון
120 גר' אטריות דקות מאד (לפני בישול).
אופן ההכנה
בוררים את העדשים ושוטפים במסננת תחת מים זורמים.
ממיסים בסיר את השמן והמרגרינה, מוסיפים את הבצלים ומטגנים לזהוב. מוסיפים לסיר את העדשים, עם 3 כוסות נוזלים, ומבשלים כ-15 דק', או עד שהעדשים סופגים את הנוזלים.
מתבלים במלח, פלפל וכמון, מוסיפים את יתר הנוזלים ומביאים לרתיחה. מבשלים על אש נמוכה כ-20 דק'. מוסיפים את האיטריות ומבשלים 15 דק' נוספות. טועמים ומשפרים תיבול.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון