הוראות הכנה
מרכיבים
לסיר של 4 ליטר:
1 בצל גדול (או 2 קטנים)
2 גזרים
3 כפות שמן
1 כוס עדשים אדומות
½ כפית כמון
מלח פלפל
אופן ההכנה
תחילה יש להכין בצל קצוץ לקוביות וגזר מגורד, לחמם מחבת להוסיף שמן (אפשר שמן זית, אפילו עדיף) ולהתחיל לטגן את הבצל אחרי שהבצל מזהיב יש להוסיף את הגזר יש להמשיך לטגן את הגזר תוך כדי ערבוב עד שהגזר מתרכך להעביר את התערובת לתוך הסיר להוסיף כוס עדשים אדומות שטופות, כמון, מלח, פלפל ולהוסיף מים, כמות המים תלויה בסמיכות של המרק שרוצים . לתת למרק לרתוח להוריד לאש קטנה ולבשל בערך 15 דקות. העדשים יתפוררו עם הבישול והמרק יראה אחיד יותר, תוך כדי הבישול כדאי לערבב את המרק לסירוגין.
מגיש:
מקור: מתכון שלי
שתף את המתכון