הוראות הכנה
מרכיבים
½ ק"ג כנפי עוף, שטופות ונקיות (7-8 יחידות)
1 גזר גדול, קלוף וחתוך ל-4 קטעים
2 שורש פטרוזיליה, קלופים וחתוכים לקטעים
צרור עלי סלרי, שטופים נקי
½ צרור עלי שמיר, שטופים נקי
2 כפות "ציר עוף -קנור"
1 כף אבקת "מרק עוף אמיתי - קנור"
1 כפית מחוקה מלח
2 ליטר מים
אופן ההכנה
להכניס את כל המרכיבים לסיר הלחץ. לסגור לערבב (ע"י הרמה וסיבוב הסיר הסגור) ולהביא לרתיחה על אש גבוהה. כאשר מגיעים לרתיחה , מנמיכים את להבה לבינונית-נמוכה ומבשלים 20 דקות.
בגמר הבישול, לשחרר לחץ (פתיחת השסתום) , לפתוח בזהירות ולסנן את המרק מן הירקות דרך מסננת דקה לתוך סיר , או קערה גדולה.
להניח להתקרר כמה דקות (השומן המועט יצוף) ולהסיר את עודף השומן ע"י הנחת מפית נייר סופג על פני המרק ומשיכתו במקביל לפני השטח. אפשר לחזור על הפעולה פעם או פעמיים עם נייר חדש ולסלק ע"י כך את רוב השומן.
להגיש חם עם אטריות דקות מבושלות בנפרד, או עם שקדי מרק.
בתיאבון!
מגיש:
מקור: מקורי
שתף את המתכון
