חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


מרק עוף בסיר לחץ
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מרק עוף חורפי וקל להכנה. השמוש בכנפי עוף יוצר מרק רזה (את השומן המועט גם ניתן להסיר) brצרוף הירקות מניב ארומה אופיינית.
מרק עוף בסיר לחץ
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מרק עוף חורפי וקל להכנה. השמוש בכנפי עוף יוצר מרק רזה (את השומן המועט גם ניתן להסיר) brצרוף הירקות מניב ארומה אופיינית.
הוראות הכנה
מרכיבים
½ ק"ג כנפי עוף, שטופות ונקיות (7-8 יחידות)
1 גזר גדול, קלוף וחתוך ל-4 קטעים
2 שורש פטרוזיליה, קלופים וחתוכים לקטעים
צרור עלי סלרי, שטופים נקי
½ צרור עלי שמיר, שטופים נקי
2 כפות "ציר עוף -קנור"
1 כף אבקת "מרק עוף אמיתי - קנור"
1 כפית מחוקה מלח
2 ליטר מים
אופן ההכנה
להכניס את כל המרכיבים לסיר הלחץ. לסגור לערבב (ע"י הרמה וסיבוב הסיר הסגור) ולהביא לרתיחה על אש גבוהה. כאשר מגיעים לרתיחה , מנמיכים את להבה לבינונית-נמוכה ומבשלים 20 דקות.
בגמר הבישול, לשחרר לחץ (פתיחת השסתום) , לפתוח בזהירות ולסנן את המרק מן הירקות דרך מסננת דקה לתוך סיר , או קערה גדולה.
להניח להתקרר כמה דקות (השומן המועט יצוף) ולהסיר את עודף השומן ע"י הנחת מפית נייר סופג על פני המרק ומשיכתו במקביל לפני השטח. אפשר לחזור על הפעולה פעם או פעמיים עם נייר חדש ולסלק ע"י כך את רוב השומן.
להגיש חם עם אטריות דקות מבושלות בנפרד, או עם שקדי מרק.
בתיאבון!
מגיש: amitsur
מקור: מקורי
שתף את המתכון