הוראות הכנה
מרכיבים
החומרים לברודו (מרק צח)
8 כוסות מים
6-8 נתחי עוף או בשר (מומלץ שריר/כתף)
עלה כרפס (סלרי)
קורט מלח
החומרים לבצק האטריות:
4 ביצים
כף שמן
כפית מלח
קמח (כמות,לפי הצורך)
אופן ההכנה
אופן הכנת הברודו:
מרתיחים את המים בסיר, מוסיפים את נתחי העוף/הבשר, עלה הכרפס (סלרי) וקורט מלח, ומרתיחים עד שהעוף/הבשר מתבשל.
אופן הכנת האטריות:
מערבבים בקערה את הביצים, השמן והמלח ומוסיפים קמח עד קבלת בצק נוח לרידוד.
מחלקים את הבצק ל 4- חלקים, מרדדים על משטח מקומח כל חלק לעלה דק מאוד (אפשר במכונה לרידוד פסטה).
מקמחים כל עלה ומקפלים על ארבע לאותו כוון, כך שתתקבל רצועה ארוכה.
חותכים בסכין רצועות דקות מהצד הרוחבי הצר, פותחים הרצועות ומפזרים על שולחן לייבוש.
מכניסים את האטריות לברודו, שכבר התבשל, ומבשלים מס' דקות נוספות.
אופן הרכבת תבשיל הברודו והאטריות:
לאחר שהעוף/בשר התבשל, מוציאים אותם מהמרק, מביאים לרתיחת המרק שוב ומוסיפים את האטריות ומבשלים על להבה בינונית במשך מס' דקות עד שהאטריות מתבשלות.
אופן ההגשה:
מוזגים לצלחת המרק עם האטריות ומוסיפים נתחי העוף/הבשר.
מגיש:
מקור: נונה מרי
שתף את המתכון