חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


מרק עוף יהודי עם "פטנט" לניחוח וטעם ייחודי
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מרק עוף יהודי נחשב ל"פניצלין" הממגר את כל המחלות הנגיפיות בחורף. לכל משפחה יש את מתכון המרק שלה ולמעשה אין שוני רב בין המרשמים. אולם, למרק הזה מתווספים שני פטנטים קטנים, אחד מהם ייחודי ומעורר פליאה. אולם, התוצאה היא שכל הלוגמות ממנו מנסות לדלות את הנוסחה שמשאיר מרק ענוג זה בחיך.
מרק עוף יהודי עם "פטנט" לניחוח וטעם ייחודי
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מרק עוף יהודי נחשב ל"פניצלין" הממגר את כל המחלות הנגיפיות בחורף. לכל משפחה יש את מתכון המרק שלה ולמעשה אין שוני רב בין המרשמים. אולם, למרק הזה מתווספים שני פטנטים קטנים, אחד מהם ייחודי ומעורר פליאה. אולם, התוצאה היא שכל הלוגמות ממנו מנסות לדלות את הנוסחה שמשאיר מרק ענוג זה בחיך.
הוראות הכנה
מרכיבים
עוף( ניתן חלקי עוף והפשוט ביותר: כרעיים או שוקיים של עוף קפוא, ישר מהפריזר לסיר)
בצל גדול
4 גזרים
ירקות שורש (מכל השורשים שאצל הירקן)
3 תפוחי אדמה
3 קישואים
מלח
פטרוזיליה
שמיר
אפשר: אבקת מרק
סוכר
אופן ההכנה
מרתיחים מים .
בסיר גדול (תמיד כדאי לבשל בסיר גדול כדי למנוע גלישה) מניחים עוף , ניתן עוף קפוא או חלקי עוף, ישר מהפריזר. מוסיפים מים רותחים עד לכיסוי העוף ובהתאם לכמויות הרצויות למרק
(ניתן 2 קומקומי מים רותחים).
מבשלים על אש בינונית ומוסיפים: גזרים קלופים וחצויים, שורש ירק קלופים, בצל גדול מחולק ל4 , קישואים קלופים ופרוסים לחלקים גדולים. מתבלים במלח לפי הטעם וניתן להוסיף גם אבקת מרק עוף . מסירים את הקצף שמתהווה ומוסיפים את תפוחי האדמה קלופים וחתוכים לקוביות קטנות.
מבשלים בערך חצי שעה ואז מוסיפים: זרי ענק של פטרוזיליה ושמיר שטופים ואת תפרחת הירק שהיו לשורשים. ממשיכים לבשל בסיר מכוסה ובאש בינונית עוד כשעה.
טועמים כדי לבדוק את מינון המלח. מוסיפים לפי הטעם. ( אגב, כמה שפחות מלח -יותר בריא. אם מלוח מידי מוסיפים תפוח אדמה.תמיד לא להגזים עם המלח.) למי שמאוד מעוניין: אפשר להוסיף חצי כפית חווייג' למרק.
צרורות הירק הם שמעניקים את הטעם הייחודי למרק ולא להסס להוסיף שקית שלמה של פטרוזיליה.
כעת מגיע הפטנט הייחודי, ככל שיישמע מוזר והוא זה שמעניק טעם מיוחד ורצון לדעת מה הסוד:
מוסיפים למרק כף שטוחה של סוכר!!
מבשלים עוד חצי שעה לערך, עד שהבשר רך ונימוח.
מגישים חם עם איטריות, שקדי מרק או קניידלעך.
למאכל כמנה עיקרית: מפרקים את נתחי העוף מן העצמות ומגישים בקערת מרק ומעליהם את המרק והתוספות.
מגיש: חייםנוי
מקור: שפית אמריקנית
שתף את המתכון