הוראות הכנה
מרכיבים
1 עוף צעיר פרוס לחלקים (אפשר לבשל שלם)
2-3 גזרים קלופים חתוכים לרבעים גדולים
1 לפת מקולפת פרוסה לרבעים
4-5 גבעולי כרפס
1/2 שורש כרפס מקולף וחתוך לרבעים
1 בצל נקי וחתוך לרבעים
4-5 שיניי שום
1/4 כרוב חתוך לפרוסות עבות
צרור קטן של פטרוזליה ושמיר עלי דפנה קשורים לצרור
2 כפות אבקת מרק בטעם עוף, מלח ופלפל שחור לפי הטעם.
מים לפי גודל הסיר.
אטריות ביצים דקות או בנוניות מבושל לפי הוראות היצרן
אופן ההכנה
מנקים היטב את העוף מנוצות ושומנים מיותרים (אפשר לבשל ללא העור)
שוטפים את הירקות ומקלפים.
בתוך סיר גבוה לפחות 4 ליטר, שמים את כל מרכיבי המרק והמים (חוץ מהתבלינים והאטריות)
מרתיחים על אש גבוה, מסירים את השומן שצף על פני המרק.
מוסיפים את אבקת המרק המלח ופלפל לפי הטעם מבשלים כשעה עד שהעוף מבושל והגזר רך
הגשה: שמים בצלחת קצת איטריות מבושלים יוצקים את המרק מעל ומגישים מיד.
לילדים אפשר להוסיף במקום איטריות שקדי מרק.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון