חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


מרק עוף מעולה ללא שמן
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מרק עוף מבית אימי שתמיד עושה טוב וומחמם את ימות ולילות החורף הקרים , brבעיקר טעם של עוד ועוד....
מרק עוף מעולה ללא שמן
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מרק עוף מבית אימי שתמיד עושה טוב וומחמם את ימות ולילות החורף הקרים , brבעיקר טעם של עוד ועוד....
הוראות הכנה
מרכיבים
עצם למרק (לבקש מהקצב)
2-3 כרעיים חצויים לחצי נקיים מעור ושומן
1 בצל גדול
2-3 גזרים
3-4 שיני שום
1 ראש סלרי כולל העלים
אבקת מרק עוף
פלפל שחור
אופן ההכנה
ממלאים סיר גדול במים ומרתיחים. לאחר שהמים התחילו לבעבע מניחים בתוך הסיר את חתיכות הבשר והעצם.
בינתיים קולפים את הגזר ותפו"א, וחותכים את תפו"א לחתיכות בינוניות ואת הגזר לעיגולים.
מנקים במים היטב את ראש הסלרי וקולפים את השכבה העליונה שלו ממש כמו בתפו"א וחוצים לשניים (את עלי הסלרי שוטפים היטב במים ותולשים כמות של עלים בערך 20 עלים).
קולפים את הבצל מקליפתו וחותכים לרבעים.
ניתן להשאיר את שיני השום שלמים, אני חותכת אותם (כל ראש שום ל 2-3 חתיכות)
מביטים בסיר ואם עולה מין קצף אפור מבישול הבשר מסירים בעזרת כף.
ממשיכים לבשל את הבשר כעוד ½ שעה ומוסיפים את כל הירקות מלבד עלי הסלרי.
מתבלים באבקת מרק עוף (כ-2-3 כפות כל אחד לפי טעמו) ופלפל שחור .
מנמיכים את האש לאש בינונית וכ- ¼ שעה לפני הסוף מוסיפים את עלי הסלרי.
בודקת תיבול וזהו המרק מוכן , ושיהיה בתיאבון!
מגיש: אביבית גרציאני
מקור: בית אמא
שתף את המתכון