הוראות הכנה
מרכיבים
עצם למרק (לבקש מהקצב)
2-3 כרעיים חצויים לחצי נקיים מעור ושומן
1 בצל גדול
2-3 גזרים
3-4 שיני שום
1 ראש סלרי כולל העלים
אבקת מרק עוף
פלפל שחור
אופן ההכנה
ממלאים סיר גדול במים ומרתיחים. לאחר שהמים התחילו לבעבע מניחים בתוך הסיר את חתיכות הבשר והעצם.
בינתיים קולפים את הגזר ותפו"א, וחותכים את תפו"א לחתיכות בינוניות ואת הגזר לעיגולים.
מנקים במים היטב את ראש הסלרי וקולפים את השכבה העליונה שלו ממש כמו בתפו"א וחוצים לשניים (את עלי הסלרי שוטפים היטב במים ותולשים כמות של עלים בערך 20 עלים).
קולפים את הבצל מקליפתו וחותכים לרבעים.
ניתן להשאיר את שיני השום שלמים, אני חותכת אותם (כל ראש שום ל 2-3 חתיכות)
מביטים בסיר ואם עולה מין קצף אפור מבישול הבשר מסירים בעזרת כף.
ממשיכים לבשל את הבשר כעוד ½ שעה ומוסיפים את כל הירקות מלבד עלי הסלרי.
מתבלים באבקת מרק עוף (כ-2-3 כפות כל אחד לפי טעמו) ופלפל שחור .
מנמיכים את האש לאש בינונית וכ- ¼ שעה לפני הסוף מוסיפים את עלי הסלרי.
בודקת תיבול וזהו המרק מוכן , ושיהיה בתיאבון!
מגיש:
מקור: בית אמא
שתף את המתכון