הוראות הכנה
מרכיבים
560-700 גרם חזה עוף טרי
6 כוסות מרק עוף
2 פלפלי צילי נקיים מגרעינים וקצוצים
1 גבעול למון גראס מעוך
1 כף גינגר מגורר טרי
2 כוסות חלב קוקוס
100 גרם פטריות שיטאקי חתוכות
2 גבעולי באק צוי חתוכים לרצועות
1 כף מיץ לימון טרי מלח ופלפל שחור טחון טרי לקישוט: עלי כוסברה ובזיליקום קצוצים
אופן ההכנה
מחממים גריל או מחבת צלייה, וצולים את חזות העוף כ-10 דקות עד שהם שחומים וגם עשויים מבפנים. בודקים לפי הגוון הוא חייב להיות לבן ולא ורוד. מצננים וחותכים לרצועות.
מביאים את המרק לרתיחה עם צילי, למון גראס וגינגר. מבשלים על אש קטנה 5 דקות.
מוציאים את הלמון גראס מהמרק ומוסיפים חלב קוקוס, את רצועות העוף, פטריות, באק צ'וי ומיץ לימון. מבשלים 3 דקות, עד שהמרק על סף רתיחה והעוף מתחמם. מתקנים תיבול עם מלח ופלפל.
מגישים עם עלי כוסברה ובזיליקום קצוצים.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון