הוראות הכנה
מרכיבים
6 שוקיים עוף
1 כוס ציר עוף
1 בצל חתוך לארבע
1 עגבנייה חתוכה לארבע
2 גזרים פרוסים
1 גבעול סלרי פרוס
¼ כוס עלי סלרי קצוצים
½ כוס פטרוזיליה קצוצה
½ כוס כוסברה קצוצה
½ כוס שמיר קצוץ
2 כפות שמן
2 כפות אבקת מרק עוף
¼ כפית זעפרן
2 כפות חומץ
מים
מלח ופלפל
אופן ההכנה
בסיר גדול מחממים את השמן. מוסיפים את השוקיים ולאחר הזהבה קלה מוציאים אותן. מכניסים לסיר את הבצל, הגזר וגבעול הסלרי ומטגנים-מערבבים ביחד כשלוש דקות. מוסיפים בחזרה את השוקיים.
לאחר דקה מוסיפים את ציר העוף, המים ואבקת המרק ומביאים לרתיחה. מוסיפים את העגבנייה ומנמיכים את האש לבישול של כשעה.
שמים את הזעפרן בכלי קטן יחד עם החומץ למשך כחצי שעה.
לאחר חצי שעה של בישול מוסיפים את הזעפרן עם החומץ לסיר. לאחר רבע שעה נוספת מוסיפים את עלי הסלרי, הפטרוזיליה, הכוסברה והשמיר. מתקנים תיבול עם מלח ופלפל.
מגישים חם.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון