הוראות הכנה
מרכיבים
1 ק"ג ערמונים קלופים
1 ק"ג כרישה פרוסה (חלק לבן בלבד)
1 פקעת כרפס קלופה וחתוכה לקוביות
100 גרם חמאה
2 ליטר ציר ירקות
1 ליטר חלב
קורט מלח
קורט פלפל לבן
500 מ"ל שמנת מתוקה
1 מיכל קרם פרש
עירית קצוצה
אופן ההכנה
מאדים את פרוסות הכרישה בחמאה עד לשקיפות. מוסיפים את הערמונים הקלופים ואת קוביות הכרפס. בוחשים ומאדים דקה נוספת ומייד מוסיפים את ציר הירקות והחלב. מתבלים במלח ופלפל לבן לפי הטעם. נותנים למרק לבעבע על אש קטנה כ-30 דקות. מורידים מהאש, מסננים חלק מהנוזלים (אך שומרים אותם בצד). מעבירים לקערת מעבד המזון ומעבדים למחית חלקה. מתקנים תיבול ומחזירים לסיר עם יתרת הנוזלים. מוסיפים שמנת מתוקה ומחממים עד לנקודת הרתיחה.
מגישים בקערה עם עם כף קרם פרש ועירית קצוצה.
מגיש:
מקור: שפית יהודית מיכאלי (פורסם במעריב)
שתף את המתכון