חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


מרק ערמונים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מרק ערמונים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
1 ק"ג ערמונים קלופים
1 ק"ג כרישה פרוסה (חלק לבן בלבד)
1 פקעת כרפס קלופה וחתוכה לקוביות
100 גרם חמאה
2 ליטר ציר ירקות
1 ליטר חלב
קורט מלח
קורט פלפל לבן
500 מ"ל שמנת מתוקה
1 מיכל קרם פרש
עירית קצוצה
אופן ההכנה
מאדים את פרוסות הכרישה בחמאה עד לשקיפות. מוסיפים את הערמונים הקלופים ואת קוביות הכרפס. בוחשים ומאדים דקה נוספת ומייד מוסיפים את ציר הירקות והחלב. מתבלים במלח ופלפל לבן לפי הטעם. נותנים למרק לבעבע על אש קטנה כ-30 דקות. מורידים מהאש, מסננים חלק מהנוזלים (אך שומרים אותם בצד). מעבירים לקערת מעבד המזון ומעבדים למחית חלקה. מתקנים תיבול ומחזירים לסיר עם יתרת הנוזלים. מוסיפים שמנת מתוקה ומחממים עד לנקודת הרתיחה.
מגישים בקערה עם עם כף קרם פרש ועירית קצוצה.
מגיש: dylam
מקור: שפית יהודית מיכאלי (פורסם במעריב)
שתף את המתכון