חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


מרק פורטבלו מעושן
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

לפאולה תכנית בישול בערוץ החיים הטובים, משם לקוח המתכון. קצת גסת רוח, אבל מבשלת מהנשמה הטקסנית שלה, בהרבה אהבה. ראיתי את המתכון הזה, והתאהבתי.
מרק פורטבלו מעושן
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

לפאולה תכנית בישול בערוץ החיים הטובים, משם לקוח המתכון. קצת גסת רוח, אבל מבשלת מהנשמה הטקסנית שלה, בהרבה אהבה. ראיתי את המתכון הזה, והתאהבתי.
הוראות הכנה
מרכיבים
¼ כוס שמן זית
1 כפית תמצית עישון (רוטב היקורי)
½ כוס בצל לבן קצוץ
8 פטריות פורטבלו בגודל בינוני
2 כפיות שום קצוץ דק
¼ כוס יין לבן
8 כוסות ציר עוף צלול
¼1 כוסות "רו" - שזה בעצם רביכה לבנה שהוכנה מ-100 גר' חמאה שהותכה +½ כוס
קמח לבן. ממיסים את החמאה, ואז מוסיפים את הקמח, עד לקבלת רביכה. חשוב לא להשחים!
250cc שמנת מתוקה
מלח ופלפל שחור
להגשה: קרוטונים, שמנת חמוצה, בצל ירוק קצוץ
אופן ההכנה
מחממים תנור ל-180°c.
מערבבים ¼ כוס שמן זית עם 3 טיפות של רוטב ההיקורי.
מורחים 4 פטריות ברוטב הזה, ואופים אותן. למשך 45 דקות.
קוצצים את כל הפטריות לקוביות. מטגנים בסיר גדול את הבצל בשמן זית עד לשקיפות. מוסיפים את הפטריות שלא נאפו ואת השום. לאחר שאלה התבשלו, מוסיפים את הפטריות שנאפו ונקצצו, יין לבן וציר עוף. מבשלים על אש קטנה 20 דקות.
מסירים הסיר מהאש, וטוחנים הכל במוט בלנדר.
מוסיפים את הרביכה לסיר, מוסיפים את השמנת המתוקה.
מחזירים את הסיר לאש, ומבשלים על אש קטנה עוד 20 דקות.
מגישים עם קרוטונים, שמנת, ובצל ירוק קצוץ.
מגיש: גן-עדן
מקור: פאולה דין
שתף את המתכון