הוראות הכנה
מרכיבים
¼ כוס שמן זית
1 כפית תמצית עישון (רוטב היקורי)
½ כוס בצל לבן קצוץ
8 פטריות פורטבלו בגודל בינוני
2 כפיות שום קצוץ דק
¼ כוס יין לבן
8 כוסות ציר עוף צלול
¼1 כוסות "רו" - שזה בעצם רביכה לבנה שהוכנה מ-100 גר' חמאה שהותכה +½ כוס
קמח לבן. ממיסים את החמאה, ואז מוסיפים את הקמח, עד לקבלת רביכה. חשוב לא להשחים!
250cc שמנת מתוקה
מלח ופלפל שחור
להגשה: קרוטונים, שמנת חמוצה, בצל ירוק קצוץ
אופן ההכנה
מחממים תנור ל-180°c.
מערבבים ¼ כוס שמן זית עם 3 טיפות של רוטב ההיקורי.
מורחים 4 פטריות ברוטב הזה, ואופים אותן. למשך 45 דקות.
קוצצים את כל הפטריות לקוביות. מטגנים בסיר גדול את הבצל בשמן זית עד לשקיפות. מוסיפים את הפטריות שלא נאפו ואת השום. לאחר שאלה התבשלו, מוסיפים את הפטריות שנאפו ונקצצו, יין לבן וציר עוף. מבשלים על אש קטנה 20 דקות.
מסירים הסיר מהאש, וטוחנים הכל במוט בלנדר.
מוסיפים את הרביכה לסיר, מוסיפים את השמנת המתוקה.
מחזירים את הסיר לאש, ומבשלים על אש קטנה עוד 20 דקות.
מגישים עם קרוטונים, שמנת, ובצל ירוק קצוץ.
מגיש:
מקור: פאולה דין
שתף את המתכון